FTX loopt het risico EU-licentie te verliezen door Cypriotische regelgevers

Cypriotische regelgevers denken momenteel na om de Europese licentie voor digitale activa voor FTX in te trekken. In juli keurde de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySec) FTX goed voor een operationele licentie. Hierdoor kon de exchange haar diensten op verschillende markten in Europa aanbieden. Vervolgens werd een hoofdkantoor in Zwitserland aangekondigd.

Vandaag meldde Bloomberg dat CySec terug zou kunnen komen op deze beslissing en de licentie zou kunnen opschorten. Deze stap zou tot nader order elke operatie van FTX in Europa illegaal maken.

Amerikaanse federale agentschappen zoals de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), het Department of Justice en de Securities and Exchange Commission (SEC) hebben allemaal onderzoek gedaan naar FTX en haar Amerikaanse dochteronderneming FTX.

Ook hebben regelgevers Binance ingeschakeld om informatie te winnen over het bedrijf van SBF. Binance trok zich eerder deze week terug uit een deal om FTX over te kopen nadat de boeken werden bekeken.

Momenteel zijn alle opnames op FTX gepauzeerd en volgens meerdere rapporten kunnen gebruikers momenteel hun activa niet van het platform halen. Justin Sun, de oprichter van Tron, onthulde daarnaast eerder deze week een plan dat gebruikers in staat kan stellen om enkele tokens in verhouding van 1:1 kunnen opnemen met een reeks virtuele valuta’s. Hij tweette het volgende:

“Na mijn aankondiging om achter alle Tron-token (#TRX, #BTT, #JST, #SUN, #HT) houders op #FTX te staan, werken we samen met #FTX aan een oplossing om een ​​weg vooruit te initiëren. @FTX_Official”

Rapporten van Bloomberg, CoinDesk en Wall Street Journal schatten daarnaast dat de crypto-exchange een geldinjectie nodig heeft van meer dan $6 miljard om het hoofd boven water te kunnen houden. Het gat in de balans is ontstaan nadat het handelsplatform geld van klanten had geleend aan Alameda Research.

Doordat een faillissement vrijwel onvermijdbaar is, hebben verschillende topmanagers en werknemers de entiteit verlaten of hebben ze een gevoel van verraad geuit. Sommige bronnen beweren namelijk dat maar weinig mensen op de hoogte waren van het wanbeheer van klantenfondsen en andere beslissingen die mogelijk hebben geleid tot de huidige stand van zaken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!