Cramer zegt dat we niks weten over altcoins zoals XRP

Jim Cramer beweerde in een recente aflevering van CNBC Squawk Box op donderdag dat wij niks weten over altcoins zoals Solana (SOL) en Ripple (XRP). Volgens Cramer is dit de reden dat de overheid deze activa niet wil reguleren:

“Ik vind het niveau van arrogantie voor mensen die denken dat crypto goed is schokkend. Wat weten we over Solana? Wat weten we over XRP? Het antwoord is nul. De reden dat we nul weten, is omdat de overheid vindt dat het niet moet worden gereguleerd.”

Vanuit de crypto-community zijn er veel tegengeluiden ontstaan na de opmerkingen van Cramer. Volgens de community zijn de beweringen namelijk niet waar. Ook de advocaat die XRP-holders vertegenwoordigt in de zaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, John Deaton, heeft gereageerd op de beweringen van Cramer.

Deaton benadrukte dat XRP onderhevig is aan Amerikaanse regelgevingen en gedocumenteerd is als een virtuele valuta, wat de beweringen van Cramer tegenspreekt. Volgens Deaton dwong de overheid Ripple in 2015 om te voldoen aan verschillende bankregelgeving, waaronder de Bank Secrecy Act. Daarnaast haalde hij een rapport uit 2019 aan waarin XRP bestempeld werd als een virtuele valuta. Het rapport is afkomstig van de Financial Stability Oversight Council, ondertekend door onder andere de huidige voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, en de voormalige SEC-voorzitter Jay Clayton. Deaton zei het volgende:

“… we weten VEEL over XRP, niet niets zoals u suggereert.”

Een andere gebruiker van Twitter wees erop dat het publiek niet kan worden verweten als zij niets weten over deze digitale activa en dat de media en analisten zoals Cramer er niet in zijn geslaagd om hen te onderwijzen.

Cramer staat er echter om bekend om zeer inconsistent te zijn met zijn voorspellingen met crypto in het bijzonder. Hij heeft voor sommige een meme-achtige status gekregen doordat vrijwel altijd het tegenovergestelde gebeurt zodra Cramer een voorspelling maakt.

In april had de analist zich druk gemaakt over Ethereum (ETH) en voorspelde hij een aanstaande stijging naar de prijs van $4.100. Ook beweerde hij in juni dat fortuinen te verdienen zijn met crypto en hij drong bij investeerders erop aan dat zij het in hun wallet moesten nemen. Nog geen maand later bestempelde Cramer crypto als waardeloos, waar hij ook aangaf dat er in augustus niet over crypto moest worden bericht.

De inconsistente houding en de reeks verkeerde voorspellingen hebben er ook toe geleid dat veel mensen zijn bekwaamheid als financieel analist in twijfel trekken. Momenteel is er zelfs een aanvraag ingediend voor een Inverse Cramer ETF die investeerders in staat stelt om tegen Cramer zijn voorspellingen te bieden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!