Ripple vs. SEC: Nieuwe klap voor de SEC na rechtelijke beslissing

De Amerikaanse toezichthouder op de financiële markten, de SEC, heeft onlangs een klap moeten verwerken toen de strijd tegen Ripple (XRP) een interessante wending kreeg. De SEC heeft een aantal goede redenen op zich zorgen te maken na de reeks achtereenvolgende nederlagen. De rechter keurde onlangs de motie van Ripple goed om de openbare opmerkingen van SEC-functionarissen te authenticeren. Deze motie werd aanvankelijk tegengewerkt door de SEC, die beweerde dat Ripple de ontdekking van feiten probeert te heropenen.

Never ending story voor Ripple vs. SEC

De crypto-community blijft in de ban van de rechtszaak die al lang voortduurt. Door de jaren heen kende het veel ups en downs terwijl de zaak waarschijnlijk niet op de korte termijn zal eindigen.

De SEC had op 4 augustus een motie ingediend waarin het voorwaarden stelde voor het geval dat Ripple door zou gaan met de motie. De voorwaarde voor de toestemming was dat de beklaagden ermee instemmen de ontdekking te heropenen. Deze stap zou de SEC in staat kunnen stellen zijn eigen dagvaardingen in te dienen om kopieën van niet-gespecificeerde opnames te verkrijgen.

James Filan, een bekende advocaat, is ondertussen doorgegaan met het plaatsen van zijn inzichten over de zaak. In zijn laatste reactie is zijn irritatie over de houding van de SEC goed te zien. Hij zei namelijk:

“De reactie van de SEC is gewoon een misbruik van de gerechtelijke procedure en een verspilling van de tijd van het Hof, zoals blijkt uit het feit dat de SEC vijf dagen heeft gewacht om een ​​reactie van één zin in te dienen, waarin de SEC het oorspronkelijke verzoek van Ripple vervolgens verkeerd heeft geïnterpreteerd.”

De crypto-community keert inmiddels ook de rug naar de SEC. Een retail-investeerder en volger van de zaak, Ashley Prosper, ging naar Twitter om het volgende aan te geven:

“XRP #XRPCommunity Als de SEC zich slecht gedraagt, kan de zaak worden afgewezen. Aan 4 van de 5 factoren voor ontslag is voldaan, en rechter Netburn die de term “ontrouwe trouw aan de wet” (kwade trouw) gebruikt, is een ander vinkje in het ontslagvak. Onwaarschijnlijk, maar… iets om over na te denken.”

Ondertussen is ook gemeld dat beide partijen hun reacties indienen op de moties om deskundigenverklaringen uit te sluiten. Deze reacties worden momenteel verzegeld. Maar wat er nu zal gebeuren in deze schijnbaar eindeloze juridische strijd, blijft een interessant onderwerp voor de crypto-community.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!