Bitcoin-miners verkopen ruim 7.700 BTC

Sinds het begin van de cryptowinter, die begon nadat het Terra Network in mei instortte, hebben Bitcoin-miners moeite om het hoofd boven water te houden. Om toch de kosten te kunnen betalen, hebben miners de afgelopen maanden flink wat van hun bezit verkocht. Nu is het aantal verkochte Bitcoin (BTC) echter onlangs weer flink toenomen, aangezien de bearmarkt aan blijft houden.

In de afgelopen week hebben Bitcoin-miners meer dan 7.700 BTC verkocht, volgens een rapport van Glassnode. Dit is de hoogste dump door miners in de afgelopen 4 jaar en heeft geleid tot een scherpe daling van hun saldi. In totaal werd er 7.761 BTC verkocht door deze miners.

Het aantal BTC dat in bezit was van miners daalde met 10% in deze 7-daagse periode en staat nu dicht bij een dieptepunt van een jaar.

Waarom verkopen miners?

De kelderende Bitcoin koers is de belangrijkste verklaring voor de verkopen van Bitcoin-miners. Een lagere BTC-prijs heeft namelijk niet alleen invloed op hoeveel winst hun machines opleveren, maar ook op de vooruitzichten van beleggers in dit klimaat.

Aangezien beleggers nog steeds huiverig zijn om in cryptocurrency te investeren, zijn de aandeelkoersen van Bitcoin mining bedrijven aanzienlijk gedaald. Daarom moeten deze bedrijven geld uit hun BTC-fondsen halen om het bedrijf overeind te houden.

Aangezien de markt nog geen enkele aanwijzing heeft gegeven dat er een bodem is bereikt, zullen miners waarschijnlijk BTC blijven verkopen. Als de Bitcoin koers nog lagere niveau’s op gaat zoeken, zullen meer miners hun bezit gaan verkopen om wat cashflow te genereren. Dit zal op zijn beurt weer voor een domino effect zorgen op de markt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!