Binance gaat samenwerken met Vitalik Buterin aan Proof-of-Reserve-oplossing

De Chinese cryptoblogger en journalist Colin Wu heeft gedeeld dat in de recente AMA (“ask me something”-sessie), hoofd van Binance Changpeng Zhao (CZ) verklaarde dat Binance zou samenwerken met Ethereum mede-oprichter en frontman Vitalik Buterin aan een proof-of-reserve-oplossing. Daarnaast maakte CZ bekend dat het tevens een herstelfonds gaat lanceren voor sterke cryptobedrijven die in een liquiditeitscrisis verkeren.

Vitalik Buterin bundelt krachten met Binance

Samen zijn ze van plan een nieuwe methode te creëren die cryptocurrency-beurzen zou helpen om bewijs van reserves aan te tonen, waarmee ze bewijzen dat ze voldoende liquiditeit hebben.

Het was CZ die met dit initiatief naar voren stapte en er bij de beurzen op aandrong om na het schandaal bewijs van reserves te delen met FTX, dat geld van zijn klanten leende aan zijn gelieerde handelsonderneming, Alameda Research.

De exactie details over het nieuwe project zijn nog niet bekendgemaakt. Binance-uitwisseling zal hier echter als proefplatform worden gebruikt.

Binance lanceert herstelfonds voor cryptobedrijven

Gisteren dook CZ op Twitter om te delen dat Binance een herstelfonds aan het creëren is voor de crypto-ruimte. Het zal een helpende hand bieden aan cryptoprojecten die “anders sterk zijn”, maar grote liquiditeitsproblemen hebben of in een liquiditeitscrisis verkeren. Hij bood die projecten aan die denken dat ze hiervoor in aanmerking komen om contact op te nemen met Binance Labs. CZ nodigde ook cryptospelers met geld over om mee te doen en mee te investeren in de industrie.

Het initiatief vanuit ’s werelds grootste cryptocurrency-beurs kon al rekenen op ondersteuning van Justin Sun, oprichter van Tron en eigenaar van Huobi exchange. Op de vraag of FTX een sterk project was met een liquiditeitscrisis, legde Changpeng Zhao uit dat “leugenaars of fraude nooit als sterke projecten zullen kwalificeren.”

Toen de FTX-crisis nog maar net was begonnen, bood CZ aan om het te kopen, en Binance tekende een niet-bindende intentieverklaring om dat te doen, waarbij hij het recht behield zich op elk moment terug te trekken. Dat deden ze later, door te stellen dat de problemen van FTX zo groot waren dat het een zinkend schip was.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!