Hoskinson denkt dat FTX-crash misschien wel de laatste crisis in de crypto-sector kan zijn

De oprichter van Cardano (ADA), Charles Hoskinson, heeft gereageerd op de ineenstorting van de crypto-exchange FTX. Volgens hem is dit incident mogelijk een van de laatste crisissen die de digitale ruimte treft. Tijdens een webcast op 9 november gaf hij aan dat de cyclus misschien ten einde zal lopen waarbij ineenstortingen effecten hebben op andere spelers in het ecosysteem.

Hoskinson voegde hieraan toe dat de implicatie van de ineenstorting van FTX waarschijnlijk een afspiegeling is van marktgebeurtenissen die volgden op de Terra (LUNA)-ecosysteemcrash die heeft geresulteerd in trapsgewijze effecten op bedrijven zoals Celsius Network en Three Arrows Capital. Hij zei het volgende:

“Ik denk dat dit de bodem kan zijn, een van de laatste om mee om te gaan. Het zal moeilijk zijn om te voorspellen hoe erg het zal zijn, en het kan zeker potentieel heel erg zijn. Er zijn niet veel meer bedrijven zoals FTX of Alameda of zoals Three Arrows Capital, enzovoort. In ieder geval in deze cyclus hoop ik echt dat dit de laatste cyclus van deze aard is.”

De details achter de insolventie van FTX blijven echter schaars. Hoskinson verklaarde dat de ineenstorting een impact is van de algemene excessen van de crypto-markten van 2021. Hij voegde eraan toe:

“Het is slechts een voorbeeld van de excessen waarvoor ik mensen herhaaldelijk waarschuwde in 2021 en het hele jaar door, deels eerdere punten in mijn carrière, zoals in 2017, met ICO-manie. Je krijgt niet iets voor niets in een extreem hoge opbrengst; het heeft de neiging om heel snel te verdampen.”

Hoskinson suggereerde bovendien dat de voorgestelde aankoop van FTX door Binance geen wondermiddel is en merkte op dat er nog veel werk nodig is. Daarnaast erkende hij dat dit moment weer nieuwe aandacht en druk op de regelgeving zal veroorzaken. Hij zei:

“Situaties als deze, zoals ik al zei, hebben de neiging om rechtszaken uit te nodigen. Ze hebben de neiging om regulering uit te nodigen, en ze hebben de neiging om enorme controle uit te nodigen. <…> De aankoop van FTX door Binance is geen wondermiddel. Er moeten nog veel dingen gebeuren om dit volledig duidelijk te maken voor de markt.”

Een rapport van Finbold merkte op dat de sector in 24 uur meer dan $100 miljard heeft weggevaagd, met activa zoals BTC die onder de $20.000 corrigeerden. In deze lijn suggereerde Hoskinson dat als de Binance-acquisitie van FTX doorgaat, de markt zich opnieuw zou kunnen stabiliseren.

Hij wees erop dat de crash negatief is voor de crypto-markt en merkte op dat investeerders en regelgevers het incident niet alleen voor FTX zullen isoleren, maar voor de algemene digitale activaruimte. Hij sprak echter zijn optimisme uit dat de markt waarschijnlijk zal herstellen, gezien de onderliggende technologie en projecten in ontwikkeling.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!