Vitalik Buterin wordt geconfronteerd met kritiek op centralisatie Ethereum

Censuur, centralisatie en controle waren afgelopen maanden het onderwerp rond Ethereum (ETH) na de implementatie van de Merge op het netwerk. Die beschuldigingen zijn niet ongegrond, want het pad dat het netwerk bewandelt is twijfelachtig. Hiermee wordt Vitalik Buterin door gebruikers mee geconfronteerd, waarbij zij opmerken dat hij iets zou verbergen.

Wie gaat de strijd aan met Vitalik Buterin?

Een Twitter gebruiker met de nickname mr.y vroeg de Ethereum gemeenschap naar de innerlijke bestuursstructuur en het besluitvormingsproces waarin de toekomst van het netwerk wordt bepaald en de roadmap wordt gevormd.

Volgens de gebruiker is het moeilijk om een netwerk echt gedecentraliseerd te noemen als het geloof door slechts één persoon wordt bepaald, en daarom heeft hij een thread aangemaakt waarin hij probeert te achterhalen hoe de roadmap voor Ethereum precies tot stand komt.

Sommige gebruikers en ontwikkelaars gaan ervan uit dat Vitalik Buterin informatie verzamelt van ontwikkelaars, enthousiastelingen en validators en dan een consensus vormt, die een basis wordt voor een roadmap in de toekomst.

De gebruiker zette echter vraagtekens bij de genoemde aanpak en vroeg Buterin te verduidelijken hoe de hij precies meningen verzamelt over de toekomst van de blockchain buiten het kernteam om.

Verbazingwekkend antwoord van Buterin

Voordat Buterin de vraag beantwoordde, werd aangenomen dat hij met gebruikers sprak op conferenties en via privéberichten omdat dat een handige manier is om gegevens te verzamelen en vervolgens een consensus te vormen over de toekomst van het netwerk.

Vlak daarna schreef Buterin dat een van zijn methoden om een netwerk brede consensus te vormen is “het passief lezen van Twitter en Reddit zoals iedereen”, wat gemengde reacties opriep in de gemeenschap omdat het vormen van een mening op basis van een algoritme-gebaseerde aanbeveling feed op zijn zachtst gezegd onnauwkeurig kan zijn.

Kortom, gebruikers zijn niet tevreden met de aanpak van de Ethereum-oprichter. Zo baseert Buterin zijn roadmap op berichten die hij leest op zijn feed. Volgens de gebruikers is dit een onnauwkeurige manier om tot nieuwe ideeën te komen en zijn dus verbaast bij het antwoord van Buterin.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!