Gerucht: Twitter gaat mogelijk crypto wallet

In de afgelopen dagen komen geruchten naar boven over een Web3 gebaseerde crypto wallet op Twitter. De geruchten werden gedeeld op Twitter waar de gebruiker de suggestie wekt dat het social media bedrijf bezig is met een prototype van een crypto wallet. 

Twitter al langer bezig met blockchain

Twitter ondervindt al langer geruchten omtrent de adoptie van blockchain-technologie binnen het social media bedrijf. Zo werd vorig jaar aangekondigd dat het bedrijf een crypto team heeft opgericht onder leiding van Tess Rinearson, een voormalig betrokkene bij de Cosmos (ATOM)  blockchain.

Het doel van het team is om Web3 applicaties te integreren met de social media website en om verschillende decentrale toepassingen te realiseren. Daarnaast toonde de voormalige CEO van Twitter, Jack Dorsey, al langere tijd sterke interesse in blockchain-technologie. Zo veranderde hij de naam van zijn (andere) bedrijf Square naar Block en focust hij hiermee veel op Bitcoin (BTC).

Twitter bezig met crypto wallet?

Met de ontwikkelingen op het gebied van Web3 is een verdere adoptie van blockchain-technologie en cryptocurrencies op de website dus niet geheel onwaarschijnlijk. Tevens kwam eerder naar buiten dat het bedrijf bezig is met een crypto wallet.

Hoewel er geen bewijs is van de ontwikkeling van een crypto wallet, beloven de geruchten dat er een dergelijk product wel aan zit te komen. Zo gaf de bekende blogger Jane Manchun Wong het volgende aan:

Twitter niet de enige die crypto adopteert

Het social media bedrijf is niet het enige bedrijf in de social media sector die blockchain technologie ondersteunt. Zo kondigde Solana Ventures en Reddit oprichter Alex Ohanian een jaar geleden aan $100 miljoen beschikbaar te stellen voor een gedecentraliseerd social media platform.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!