Recordhoogte Bitcoin HODL’ers

De HODL Waves grafiek geeft de hoeveelheid Bitcoin (BTC) dat in omloop is weer. Hierbij worden de Bitcoins gegroepeerd op basis van hoe lang een Bitcoin in dezelfde wallet blijft. Hierdoor krijg je een beeld van het totale aanbod van Bitcoin en of er veel “jonge” wallets zijn of juist relatief veel HODL’ers. Laatstgenoemde zijn investeerders die voor lange periodes hun Bitcoin vasthouden. 

Tijdens de bullrun stijgt het aantal jonge wallets. Dat is niet gek sinds veel nieuwe investeerders dan besluiten om in de markt te stappen. Nadat de piek is beriekt zakt de hype weer weg en verkopen de investeerde die net om de hoek kunnen kijken hun Bitcoins weer. Dit is goed te zien in de onderste tijdgroep, weergegeven in het oranje. Na verloop van tijd blijven de HODL’ers over die niet bereid zijn hun Bitcoin te verkopen. 

Het aantal HODL’ers dat zijn Bitcoin voor 6 maanden of langer vasthoudt bereikt daarmee een recordhoogte. Het gaat om 78% van alle Bitcoins. Dit is indicatie de HODL’ers de overhand beginnen te krijgen. Dit is een goed teken voor de prijsontwikkelingen. HODL’ers zullen hun Bitcoin niet zo snel verkopen. Hierdoor neemt het aanbod af. Volgens de wet van vraag en aanbod zal de prijs na verloop van tijd moeten stijgen. 

Het is opvallend dat deze ontwikkelingen zich voordoen tijdens economisch onzekere periodes zoals een mogelijke langdurige recessie en geopolitieke problemen. Een verklaring is dat Bitcoin juist een ontsnapping is om van de hoge inflatie die in vele landen zich voordoet.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!