Bitcoin koers zal in 2024 zijn reële waarde weer bereiken, aldus analist

De populaire cryptostrateeg, die een aanhang blijft opbouwen met tijdige Bitcoin (BTC) -analyse, Benjamin Cowen, heeft tijdens zijn recente optreden op het YouTube-kanaal van Real Vision aangegeven dat de koningsmunt momenteel erg ondergewaardeerd is. Hij baseerde deze stelling op basis van het logaritmische regressiemodel. Hij zei het volgende, onder vermelding van de onderstaande grafiek:

“Deze grafiek is iets wat ik in het verleden een paar keer heb laten zien. De blauwe lijn is de totale marktkapitalisatie van cryptocurrency. De rode lijn is de zogenaamde fair value logaritmische regressietrendlijn.

Het hele idee is dat de reële waarde van de activaklasse [crypto] in de loop van de tijd monotoon toeneemt en dat we rond die reële waarde schommelen.

Op dit moment suggereren de gegevens dat we ongeveer 50% ondergewaardeerd zijn in vergelijking met waar de reële waarde is.”

Hoewel de huidige waardering van crypto aantrekkelijk kan lijken voor langetermijnbeleggers, waarschuwde de analist dat de activaklasse nog steeds met 15% kan dalen. Hij zei het volgende hierover:

“Maar [de grafiek] suggereert ook dat grote bodems meestal dichter bij, bijvoorbeeld 60% tot 65% ondergewaardeerd, liggen voordat we echt een nieuwe bullmarkt kunnen ondersteunen … We hebben nog wat meer tijd nodig voordat we ons echt een weg uit deze bearmarkt kunnen banen.”

Wat betreft de Bitcoin koers, gaf Cowen aan dat het waarschijnlijk meer dan 14 maanden zal duren voordat de koningsmunt terug kan stijgen naar zijn reële waarde. Hij sloot af met:

“De prijs van Bitcoin is altijd tegen de reële waarde geweest bij de halvering. Dus elke afzonderlijke bearmarkt gaan we onder de reële waarde en tegen de tijd dat we bij de volgende Bitcoin-halvering komen, is dat waar de prijs is.

Dus ik bedoel, om ons weer op de reële waarde te krijgen, zou ik zeggen dat het waarschijnlijk zal gebeuren, mijn gok zou 2024 zijn. Ergens begin 2024 is mijn gok. “

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!