3AC wordt onderzocht door de SEC en de CFTC

Twee belangrijke toezichthouders gaan naar verluidt onderzoek doen naar het failliete crypto-hedgefund, Three Arrows Capital (3AC). Bloomberg rapporteerde dat de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) en de Securities and Exchange Commission (SEC) het hedgefund onderzoeken of het bedrijf de regels heeft overtreden door beleggers te misleiden over de sterkte van zijn balans en zich niet te registreren bij de agentschappen.

3AC begon in 2017 actief met het verhandelen van cryptocurrencies. Daarnaast was het in Singapore gevestigde fund een van de grootste crypto-funds te wereld voordat het op 1 juli 2022 een faillissementsprocedure van Chapter 15 indiende. 3AC beweerde dat het $3,5 miljard was verschuldigd aan crediteuren na de ineenstorting van de markt.

Nansen, een blockchain-analysebedrijf, schatte in maart 2022 dat 3AC ongeveer $10 miljard aan activa onder beheer had. De ineenstorting van 3AC is toegeschreven aan blootstelling aan Terra’s luna (LUNA) en terraUSD (UST) tokens, evenals aan Grayscale’s Bitcoin Trust (GBTC).

In mei stortte de prijs van het native token van Terra, LUNA, ineen, waardoor financiële problemen onaangekondigd werden veroorzaakt. Dit gold niet alleen voor 3AC, maar ook voor andere grote spelers in de crypto-ruimte, zoals de momenteel failliete geldschieter Celsius en Voyager.

Bovendien zijn het niet alleen Amerikaanse toezichthouders die ook bezig zijn met het graven in de financiën van 3AC. Het bedrijf wordt namelijk al strenger gecontroleerd in Singapore. Een indiening door de financiële waakhond van het land, de Monetary Authority of Singapore (MAS), beweerde dat het hedgefonds er mogelijk niet in geslaagd is ervoor te zorgen dat de aan het hedgefonds verstrekte informatie niet vals of misleidend was, het niet op de hoogte had gesteld van wijzigingen in bestuursmandaten en aandelenbezit, evenals als het plegen van een langdurige inbreuk op zijn Assets Under Management (AUM-drempel).

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!