Rio de Janeiro accepteert crypto voor onroerendgoedbelasting

De stad Rio de Janeiro is op zoek naar crypto-firma’s die in het voor de stad in 2023 mogelijk kunnen maken zodat belastingbetalers in crypto hun onroerendgoedbelasting kunnen afbetalen. Hiermee is de stad de eerste in Brazilië die digitale activa accepteert als betaling voor belastingen.

De verwachting is dat belastingbetalers met meer dan één crypto soort kunnen betalen. Ook kunnen we verwachten dat ook andere soorten belastingen in de toekomst zullen worden ingeschakeld. Het decreet stelt ook dat bedrijven die de diensten willen leveren, moeten zijn geregistreerd bij de stad en moeten voldoen aan de vereisten van de Braziliaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De ingehuurde bedrijven zullen cryptocurrency-betalingsdiensten aanbieden en crypto omzetten in fiat-valuta. Het geld wordt in lokale fiat-valuta naar de stad overgemaakt zonder extra kosten voor de belastingbetaler.

Volgens burgemeester Eduardo Paes is Rio de Janeiro is een wereldstad. Om die reden moet de stad de technologische en economische ontwikkelingen volgen. Het doel van Eduardo is dat Rio de Janeiro de hoofdstad van het land wordt voor innovatie en technologie.

Andere landen volgen

Rio de Janeiro is niet de enige stad die soortgelijke acties onderneemt. In september begon de Amerikaanse staat Colorado crypto te accepteren als betaling voor belastingen. De wetgevers van Arizona, Wyoming en Utah hebben ook allemaal wetsvoorstellen ingediend om belastingbetalingen in de vorm van crypto in verschillende mate te accepteren.

Het initiatief van Rio de Janeiro is een ander voorbeeld van de inspanningen die in het land worden geleverd om de adoptie te verbreden. Onlangs heeft het aantal bedrijven met cryptocurrency in Brazilië in augustus recordhoogten bereikt, aangezien de lokale belastingautoriteit, Receita Federal do Brasil, in augustus 12,053 unieke organisaties op hun balans opnam, een stijging van 6,1% ten opzichte van juli.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!