Colorado wordt eerste Amerikaanse staat die Bitcoin gaat accepteren voor belastingen

Op maandag onthulde Gov. Jared Polis tijdens de Denver Startup Week dat Colorado de eerste staat in het land is die Bitcoin (BTC) accepteert als betaalmiddel voor belastingen, volgens een rapport van Axios Denver.

Volgens het rapport kan cryptocurrency gebruikt worden om verschillende belastingen te betalen, zoals individuele inkomstenbelasting, bedrijfsbelasting, omzet- en gebruiksbelasting, etc. Als je de staatsbelasting van Colorado echter met Bitcoin wilt betalen, heb je een PayPal-rekening nodig.

Volgens Colorado’s Department of Revenue kunnen alleen PayPal Personal accounts met cryptocurrency betalen. Ze voegen eraan toe dat de gebruiker de volledige waarde van zijn factuur in één cryptocurrency moet hebben opgeslagen in zijn PayPal Cryptocurrencies Hub.

Naarmate cryptocurrency en remote werken populairder worden, strijden verschillende Amerikaanse staten om de titel van meest ‘cryptocurrency-vriendelijke’, in een poging om bedrijven en werknemers aan te trekken. De staat Colorado is echter niet van plan te investeren in BTC of cryptocurrency, dus betalingen in de koningsmunt zullen meteen worden omgezet in Amerikaanse dollars.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!