Grayscale kondigt nieuw Bitcoin-mining-bedrijf aan

De grootste crypto-activabeheerder ter wereld, Grayscale Investments, heeft aangekondigd dat het een nieuwe entiteit gaat oprichten die zich zal focussen op investeringen in Bitcoin-mininginfrastructuur. Het zal Grayscale Digital Infrastructure Opportunities LLC (GDIO) gaan heten.

Grayscale verklaarde middels een persbericht dat de onderneming geaccrediteerde investeerders zal helpen om te profiteren van de neergang van de crypto-markt. Het bedrijf zal Bitcoin-miningapparatuur kopen tegen lage prijzen waarmee het zijn eigen activiteiten omtrent mining zal uitbreiden.

Grayscale werkt samen met Foundry Digital, een dochteronderneming van Grayscale’s moederbedrijf Digital Currency Group (DCG), om de entiteit te beheren in een unieke overeenkomst in haar productlijn. Foundry, de grootste Bitcoin-miningpool ter wereld qua rekenkracht, zal de dagelijkse miningactiviteiten van GDIO uitvoeren. De CEO van Grayscale zei het volgende:

“De unieke positie van Grayscale in het centrum van het crypto-ecosysteem stelt ons in staat aanbiedingen te creëren waarmee investeerders kapitaal aan het werk kunnen zetten door verschillende marktcycli.”

De CEO verklaarde aan Bloomberg dat GDIO winst hoopt te maken door de Bitcoins te verkopen nadat deze zijn gemined. Naar verwachting zal voor het einde van dit jaar de financiering worden afgerond. Ook zal er waarschijnlijk een investering worden gedaan van drie tot vijf jaar met voorwaarden die vergelijkbaar zijn met wat investeerders zouden verwachten bij het doen van private equity of infrastructuurinvesteringen in andere activa.

“We zijn uiteindelijk van mening dat er een zekere mate van financiële nood is op mininghardware als gevolg van de lagere prijsomgeving, waardoor het voor beleggers een geschikt moment is om na te denken over deze blootstelling.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!