Kazachstan klaar om crypto te legaliseren terwijl Europa steeds grotere zorgen heeft

Het zal niet veel mensen zijn ontgaan dat veel dienstplichtige Russen het land proberen te ontvluchten of dit al hebben gedaan na de aankondiging van president Putin betreffende de gedeeltelijke mobilisatie. Veel van deze Russen zijn in Kazachstan terecht gekomen, waar een mechanisme klaar is om te legaliseren waardoor cryptocurrencies kunnen worden omgezet in contanten. Dit gaf de president, Kassym-Jormart Tokayev, aan in gesprek met lokaal persbureau Informburo.

Tijdens zijn toespraak op het internationale forum Digital Bridge 2022 benadrukte Tokayev dat Kazachstan ernaar streeft een internationale leider te worden op het gebied van digitale technologie, cryptocurrency-ecosysteem en gereguleerde crypto-mining. Hij merkte daarnaast op dat de regering van Kazachstan wijzigingen in de nationale wetgeving heeft opgesteld om een ​​mechanisme te testen voor het converteren van crypto bij het Astana International Financial Centre. Hij zei:

“We zijn klaar om verder te gaan. Als dit financiële instrument zijn verdere relevantie en veiligheid laat zien, zal het zeker volledige wettelijke erkenning krijgen.”

Tokayev bezocht naar verluidt een gezamenlijke stand van de Euraziatische Bank en Intebix, een crypto-exchange, tijdens het Digital Bridge 2022-evenement. Volgens rapporten van de lokale media hebben de Euraziatische Bank en Intebix aangekondigd dat ze samen de eerste gereguleerde crypto-aankoop van de bank voor fiat hebben voltooid. Dit is een belangrijke mijlpaal in de crypto-adoptie van Kazachstan. Hierdoor kan het volk namelijk legaal cryptokopen tegen de tenge, de nationale valuta.

Andere bedrijven in de pilot-cryptoprojecten zijn crypto-exchanges zoals ATAIX en de grootste bank van Kazachstan, Halyk Bank en Altyn Bank.

Georgië net als Kazachstan ver in crypto-adoptie

Kazachstan is echter niet het enige land dat naar voren is gekomen als een populaire bestemming voor Russen die het land verlaten en heeft gewerkt aan het stimuleren van crypto-adoptie. Ook in Georgië zijn er bewegingen om nieuwe crypto-regelgeving in te voeren om een ​​wereldwijde crypto-hub te worden.

Tegelijkertijd maakt Europa zich steeds meer zorgen over Russen die crypto gebruiken om toegang te krijgen tot hun geld. In april werden Russische betalingen aan Europese wallets beperkt tot 10.000 euro en nu is de Europese Unie naar verluidt van plan om Russische staatsburgers en entiteiten te verbieden om activa in EU-wallets te houden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!