China gaat pilot test digitale yuan verder uitbreiden

De autoriteiten van China gaan het toepassingsgebied van de digitale yuan in vier van de eerste proefsteden in het project uitbreiden naar de rest van hun respectievelijke provincies. Het gaat om Shenzhen in de provincie Guangdong, Suzhou in de provincie Jiangsu, Xiongan in de provincie Hebei en Chengdu in de provincie Sichuan. Respectievelijk liggen deze provincies in Zuid-China, het oosten, het noorden en het zuidwesten van China.

De krant de Global Times schreef dat de regering in Peking hoopt dat de innovatie van China’s cryptocurrency wordt voortgezet met de upgrade naar provinciebrede tests in de regio’s. Hierbij haalde de krant een rapport aan van het nieuwsportaal Cnstock.com, dat op maandag werd gepubliceerd.

Het plan werd deze week tijdens een economisch forum aangekondigd door vice-gouverneur van de People’s Bank of China (PBOC), Fan Yifei. De hoge functionaris benadrukte dat de toezichthouder voor het monetaire beleid sinds begin dit jaar de financiële digitalisering versnelt. Hij merkte op dat de autoriteit de financiële technologische ontwikkeling van het land voor de periode tot 2025 heeft geschetst.

Daarnaast onderstreepte Fan ook het belang van het veiligstellen van sleuteltechnologieën om het financiële systeem van China te verbeteren. Daarnaast zet het land zich in om een financiële infrastructuur te bouwen die zich kan aanpassen aan de ontwikkeling van de digitale economie en de transformatie van de Chinese economie kan ondersteunen.

De directeur van de PBOC wees er op dat de digitale yuan is geïmplementeerd in meerdere economische sectoren. Dit zijn onder andere de detailhandel, groothandel, catering, vrije tijd, toerisme en overheidsbetalingen via online en offline kanalen. Daarnaast gaf hij aan dat het nut van de digitale yuan in de eerste vier proefsteden zou worden uitgebreid naar provinciaal niveau.

De laatste verklaringen van Fan Yifei komen nadat eerder deze maand de vice-gouverneur aandrong op verbreding van de reeks use-case-scenario’s voor de digitale valuta van de centrale bank (CBDC) van China. Hij riep ook op tot verbetering van de integratie tussen het digitale yuan-systeem en traditionele hulpmiddelen voor elektronische betalingen om het gemak voor gebruikers van het e-CNY-platform te vergroten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!