FTX de hoogste bieder bij activa-veiling van Voyager

Voyager Digital, de crypto-geldschieter, kondigde in juli van dit jaar aan dat het zijn activiteiten tijdelijk opschortte. Op 6 juli onthulde het bedrijf echter dat het faillissement van Chapter 11 zou aanvragen. Het bedrijf had volgens de indiening activa die tussen de $1 miljard en $10 miljard waard zou zijn. Ook zou het meer dan 100.000 schuldeisers hebben. Een van de schuldeisers was Alameda Research, het bedrijf van de CEO van FTX Sam Bankman-Fried, waaraan het $75 miljoen schuldig was.

Onlangs maakte Voyager Digital deel uit van een veiling die werd gehouden bij Moelis & Company in New York, de investeringsbankier van Voyager. Vanwege het besluit om deel te nemen aan een veiling, kan er worden gesuggereerd dat er meerdere belangrijke boden zijn gedaan op de activa van het bedrijf.

Om de consumenten hun geld terug te kunnen geven dient de beste koper te worden gevonden. FTX en Binance hadden in juli al een bod gedaan om de activa over te nemen van Voyager. Destijds werden de voorstellen echter van tafel geveegd en werden omschreven als een low-ball bod.

FTX lijkt nu haar bod te hebben verhoogd aangezien het momenteel aan de leiding gaan bij de veiling. Naast FTX zijn er ook andere bedrijven die graag de activa willen overnemen van Voyager. Tijdens de laatste fase was er sprake van een strijd tussen FTX Exchange en Wave Financial, wat een beleggingsonderneming is in digitale activa. Het is momenteel onduidelijk hoeveel FTX bereid is te betalen, maar waarschijnlijk is het bod van de prominente exchange de hoogste.

Eerder werd de deelname van Wave Financial niet onthuld en daarnaast is er gemeld dat FTX van plan is om kapitaal aan te trekken met een mogelijke overname. Mocht de deal worden afgerond, dan komt er eindelijk een einde rond het faillissementsverhaal van Voyager in het ronduit slechte jaar 2022.

De koopovereenkomst zal de Chapter 11-zaak van Voyager echter niet beëindigen. Het stelt het bedrijf enkle in staat om in alle vrijheid de activa te verkopen, waardoor de bedrijven die op op het punt staan insolvent te worden, geld kunnen inzamelen om hun schuldeisers terug te betalen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!