Inflatie

Burry waarschuwt voor crisistijden terwijl de inflatiecijfers op komst zijn

Michael Burry, de deskundig belegger en de oprichter van Scion Asset Management, heeft een waarschuwing voor de economie. Gisteren voorspelde Burry namelijk dat er een economische ramp aankomt die vergelijkbaar is met de crisis van 2008. Zijn voorspellingen baseerde hij op de crashes in de crypto-, meme-aandelen en SPAC-markt. De inflatie zal volgens hem ook weer omhoog gaan.

Burry denkt dat inflatie werkt in pieken. De verlichting van vorige maand was volgens hem dan ook niet toe te wijzen aan een aantrekkende economie. Hij weigert ook de Biden-administratie of de Fed te crediteren voor het verlagen van de inflatie. De Consumentenprijsindex (CPI) voor de maand augustus zal op 13 september worden gepubliceerd. Doorgaans wordt de CPI als een sterke indicator beschouwd voor de inflatie.

Inflatie heeft op zijn beurt een sterk effect op de crypto-markt. Dit komt omdat de crypto-markt sterk gecorreleerd is met de algemene markt, die sterk beïnvloed wordt door macro-economische factoren. De Fed is het verantwoordelijke orgaan voor het beheersen van de inflatie in de VS, die doorgaans de rente verhoogd om deze in bedwang te houden.

Vervolgens zorgen renteverhogingen ervoor dat de aandelen- en crypto-markten instorten. In juni viel de inflatie hoger uit dan verwacht, wat een ineenstorting van de crypto-markt tot gevolg had. De laatste twee maanden koelde de inflatie echter af, waardoor de crypto-markt relatief zijwaarts bewoog.

Evenzo vertoonden de gegevens over de persoonlijke consumptie-uitgaven die in augustus werden vrijgegeven, dezelfde trend. Desondanks handhaafde de Federal Reserve haar agressieve houding en mikt op een inflatie van 2% en zal tot dat moment haar agressieve houding aanhouden.

Mocht Burry gelijk hebben, kan de Fed nog sterker reageren dan het tot nu toe gedaan heeft. Veel experts vrezen dan ook voor een renteverhoging van 100 basispunten (1%).

Burry voorspelde daarnaast dat de bodem van de aandelen- en crypto-markten nog niet in zicht is. Volgens hem zal de bodem komen wanneer er grootschalige mislukkingen worden waargenomen in alle sectoren. Het falen van twee SPAC’s EFT is niet genoeg om een bodem te hebben. Het is echter onduidelijk of Burry de enorme liquiditeitscrisis in de crypto-industrie als een mislukking beschouwt of niet.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN