Cryptocurrencies veilige haven

Investeerders in India hebben nog steeds geen duidelijkheid

Eerder deze maand kwamen er verschillende positieve signalen omtrent crypto-regulering in India naar buiten. Zo werd duidelijk dat het land besloten zou hebben om cryptocurrencies niet te verbieden. Integendeel, digitale activa zouden zelfs worden erkend als een geheel nieuwe activaklasse en als zodanig worden gereguleerd. Nu is het echter duidelijk geworden dat de crypto-gemeenschap nog steeds geen duidelijkheid heeft, aangezien de wintersessie van het parlement net is afgelopen, maar de crypto-wet nog niet opnieuw ingediend is.

Dit is de tweede keer dat ‘The Cryptocurrency and Regulation of Official Digital Currency Bill, 2021’ wel op de agenda staat maar nooit in het parlement is gekomen. Na het tweede uitstel is het onwaarschijnlijk dat de Indiase crypto-wet een wet wordt, althans niet tot de Budget Session van volgend jaar, die in april afloopt.

De cryptogemeenschap in India blijft dus hangen met een cliffhanger, wachtend op de overheid om duidelijkheid te geven of de crypto-regelgeving van het land in het voordeel van de industrie zal zijn. Terwijl minister van Financiën, Nirmala Sitharaman, een positieve benadering van crypto-regelgeving bleef uitdragen, heeft de Reserve Bank of India (RBI) tegenovergestelde bedoelingen getoond.

Vorige week werd er nog gesproken over de vermeende suggesties van de RBI om een ​​algemeen verbod op crypto in het land te implementeren. Volgens insiderrapporten van de Economic Times pleitte RBI tijdens de vergadering van de Centrale Raad van Bestuur van de Reserve Bank of India voor een absoluut verbod op cryptocurrencies. RBI ondersteunde zijn anti-crypto-standpunt met zijn langdurige argument over crypto als een bedreiging voor de macro-economische en financiële stabiliteit.

Bovendien wordt de markt overspoeld met speculaties dat er een absoluut verbod, of op zijn minst strengere crypto-regelgeving, zou kunnen worden geïmplementeerd. De industrie blijft zich door dit recente uitstel zorgen maken en vraagt ​​zich af of de reden achter het onvolledige ontwerp in feite een 180 graden draai zou kunnen aangeven in de richting van een absoluut verbod.

Nirmala Sitharaman stelde aan het begin van de besprekingen van deze wintersessie vast dat de regering niet overweegt om cryptocurrencies volledig te verbieden. Echter, met de tweede mislukking om het wetsvoorstel in het parlement in te dienen, kan dit statement van Sitharaman onjuist blijken te zijn. We kunnen helaas niks anders doen dan afwachten.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN