Braziliaanse voetbalclub

FIFA lanceert het NFT-platform FIFA+ Collect, in voorbereiding op het WK 2022

Ter voorbereiding van het WK 2022 in Qatar heeft de FIFA, het internationale bestuursorgaan van het voetbal, de oprichting aangekondigd van een NFT-platform voor digitale verzamelobjecten die met het tournooi te maken zullen hebben.

FIFA+ Collect komt later deze maand beschikbaar voor het publiek en het zal NFT’s bieden van iconische voetbalgebeurtenissen, kunstwerken, en iconografie. Deze NFT’s zijn bedoeld om “betaalbaar, inclusief en toegankelijk” te zijn voor iedereen. Er is een mogelijkheid dat ook momenten uit de Wereldbeker digitale souvenirs worden naarmate Qatar’s belangrijkste mondiale voetbalcompetitie vordert.

NFT’s (non-fungible tokens) zijn cryptografische representaties van digitale bezittingen die op een blockchain kunnen worden opgeslagen. Deze digitale activa kunnen veel verschillende vormen aannemen, zoals kunstwerken, gebruikersprofielen of goederen in een spel.

Tijdens het WK worden er hints gegeven over de NFT’s die onthuld zullen worden. De lancering van FIFA+ Collect zal meer informatie over deze verzamelingen geven. Verder zal FIFA+, het portaal van de organisatie voor live voetbalwedstrijden en nieuws, en unieke inhoud, dienen als de permanente thuisbasis van dit NFT-platform.

Algorand is gekozen door de FIFA

Algorand, een proof-of-stake concurrent van Ethereum gecreëerd door MIT professor Silvio Micali, zal FIFA+ Collect aandrijven. De aankondiging van de FIFA blockchain alliantie met Algorand werd in mei gedaan door FIFA’s Chief Business Officer Romy Gai:

“Net als sportmemorabilia en stickers, is dit een toegankelijke mogelijkheid voor fans over de hele wereld om op nieuwe platforms in contact te komen met hun favoriete spelers, momenten en meer.”

Algorand haalde dit jaar de voorpagina’s toen het Napster kocht, het bekende bedrijf voor het digitaal delen van muziek. Bovendien is het een samenwerking aangegaan met LimeWire, een ex-peer-to-peer muziekuitwisselingsdienst die nu een muziek-centrische NFT-marktplaats heeft waar de kunstwerken van artiesten onder het platenlabel van Universal Music Group te zien zijn.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN