WK voetbal

Algorand gaat WK in Qatar sponsoren

Het blockchain-netwerk Algorand (ALGO) is een partnership met de FIFA aangegaan waarin het een sponsor- en technische partnerdeal heeft gesloten. Het is het eerste officiële blockchain-platform dat een partner wordt van de voetbalbond.

Op maandag werd de deal aangekondigd, waardoor Algorand een regionale supporter wordt in Noord-Amerika en Europa voor het FIFA-wereldkampioenschap 2022 dat in november en december wordt gehouden in Qatar.

Bron: Twitter

Ook zal Algorand een officiële sponsor worden van de FIFA Women’s World Cup in Australië en Nieuw-Zeeland in 2023. De blockchain zal de FIFA helpen bij het ontwikkelen van zijn ‘digitale activa’-strategie’, met de aankondiging waarin blockchain-technologie wordt uitgelegd in de context van non-fungible tokens (NFT’s). Het is daarom waarschijnlijk dat Algorand de FIFA kan helpen bij het ontwikkelen van een eigen NFT-collectie.

Als onderdeel van de partnerschap zal Algorand ook een officiële blockchain-ondersteunde wallet aanbieden. Gianni Infantino, de voorzitter van de FIFA, sprak zijn vreugde uit over de samenwerking. Hij zei:

“Het is een indicatie van de toewijding van de FIFA om voortdurend op zoek te gaan naar innovatieve kanalen voor duurzame inkomstengroei. Ik kijk uit naar een lange en vruchtbare samenwerking met Algorand.”

Algorand niet het eerst crypto-bedrijf

Algorand is de eerste blockchain die een partner wordt van de FIFA, maar niet het eerste crypto-gerelateerde bedrijf. De crypto-exchange Crypto.com sponsort eveneens de FIFA World Cup in een officiële handelsdeal in maart. Het is nogal cynisch te noemen dat crypto-bedrijven partners worden van het WK, terwijl cryptocurrencies in Qatar verboden zijn. Het is daarom aannemelijk dat het bij de FIFA draait om de enorme aantallen internationale toeschouwers.

Het Wk voetbal wordt eens in de vier jaar gehouden en vond voor het laatst in 2018 in Rusland plaats. Het is een van de meest bekeken sportevenementen met miljarden aan kijkers. Tijdens het WK in Rusland keken er maar liefst 3,2 miljard mensen naar het evenement, wat bijna de helft van de wereldbevolking is. Alleen al zo’n 1,1 miljard mensen stemden live af op de 90 minuten durende finale tussen Frankrijk en Kroatië.

Algorand is daarnaast de eerste nieuwe Amerikaanse sponsor van het WK sinds 2011. In het afgelopen decennium heeft de associatie onder vuur gelegen met federale aanklager van de Verenigde Staten. Er waren namelijk beschuldigingen van omkoping, witwassen en corruptie. De meest recente aanklachten waren in 2020 voor steekpenningen in verband met de selectie van de WK-gastlanden, waaronder Qatar.

Het native token van Algorand, ALGO, heeft goed gereageerd op nieuwe sponsordeal. Het token is namelijk bijna 20% gestegen tot $0,72, met een dieptepunt van $0,58.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN