Ripple rechtszaak

SEC heeft Ripple-investeerders $15 miljard gekost, aldus advocaat

De cryptocurrency-gemeenschap blijft commentaar leveren in de richting van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en zijn voorzitter Gary Gensler vanwege hun regelgevende houding tegenover cryptocurrencies. Sommige cryptobeleggers menen dat de regelgevende aanpak van de SEC in de cryptocurrency-ruimte minder gunstig is dan in andere financiële markten.

Een van deze personen is Ryan Selkis, de oprichter van Messari. Selkis uitte zijn teleurstelling over Gensler omdat hij zich fixeerde op de “machtsgreep” van de SEC over cryptocurrencies in plaats van op de veiligheid van beleggers. Volgens de CEO heeft Gensler’s nonchalante houding tegenover beleggersbescherming geleid tot een verlies van $7 miljard voor de “fraude van de SEC [vanwege haar falen] om een spot ETF toe te staan ten koste van beleggers in Grayscale”

De tweet van Selkis zette advocaat John Deaton aan tot een reactie. Hij bekritiseerde ook de SEC omdat de toezichthouder Ripple beleggers een verlies van $15 miljard had bezorgd door het bedrijf te beschuldigen van het aanbieden van niet-geregistreerde effecten in de Verenigde Staten. Volgens de advocaat, die momenteel meer dan 72.000 XRP houders vertegenwoordigt in een class action suit tegen de SEC, heeft het bureau opzettelijk vermeden zijn beschuldigingen tegen de firma uit de Silicon Valley te beperken tot bepaalde verkopen.

De Securities and Exchange Commission heeft echter geoordeeld dat alle XRP verkopen die op secundaire markten worden uitgevoerd ongeregistreerde effecten zijn. Dit zette alle in de Verenigde Staten gevestigde cryptocurrency beurzen, waaronder Blockchain.com, ertoe aan XRP van hun handelsplatforms te verwijderen. Als gevolg daarvan verloren beleggers $15 miljard aan waarde.

Sinds 2017 heeft de toezichthouder meer dan 200 aanklachten tegen cryptobedrijven ingediend, waaronder de rechtszaak Ripple vs. SEC. Er is momenteel geen zekerheid dat de SEC met belanghebbenden uit de sector zal samenwerken om op korte termijn duidelijker regelgevende richtlijnen voor crypto’s te ontwikkelen. We kunnen dus wellicht nog meer rechtszaken verwachten in de richting van crypto-projecten.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN