The News Provenance Project

Sancties tegen Tornado Cash scheppen een gevaarlijk precedent, aldus Charles Hoskinson

De oprichter van de bekende layer-1-blockchain Cardano (ADA), Charles Hoskinson, heeft in een recentelijke AMA-sessie op YouTube aangegeven dat de onlangs ingevoerde sancties tegen Tornado Cash vanuit de Verenigde Staten een erg gevaarlijk regelgevend precedent scheppen.

Eerder deze maand hebben de vervood Het Amerikaanse ministerie van Financiën Amerikaanse burgers om de cryptomixer te gebruiken, daarbij verwijzend naar bezorgdheid over de nationale veiligheid, aangezien het agentschap beweert dat het protocol sinds 2019 is gebruikt om $7 miljard aan cryptocurrencies wit te wassen.

In een nieuwe video-update vertelde Hoskinson zijn 315.000 YouTube-abonnees echter dat sancties op code omdat deze wordt misbruikt, een schending van de vrijheid van meningsuiting kan zijn. Hij gaf het volgende aan:

“Het protocol in het begrip van ontwikkelaars dat we als ontwikkelaars hebben, is dat wanneer we code schrijven, het een uitdrukking is. Zolang we niet betrokken raken bij het uitvoeren en gebruiken van die code voor doeleinden, schrijven we het gewoon, het is als het schrijven van een boek.

Je zou bijvoorbeeld een boek kunnen schrijven met de tekst ‘Hier is hoe je cyanide maakt’ [of] ‘Hier is hoe je een bom bouwt’, dit soort dingen, en voor het grootste deel zijn dat alleen maar woorden. Je vertelt mensen niet om dit te gaan doen.

In een vrije samenleving staan ​​we mensen over het algemeen toe om dit soort dingen te doen, en het is erg ongemakkelijk als ze nee beginnen te zeggen.”

Hoskinson voegde eraan toe dat regelgevers te ver gaan door Tornado Cash te sanctioneren, omdat de ontwikkelaar nooit heeft deelgenomen aan het gebruik ervan of anderen heeft verteld hoe ze het moesten gebruiken. Hij vervolgde met:

“Kortom, ze beweren dat softwareontwikkelaars verantwoordelijk zijn voor hoe hun software wordt gebruikt, ongeacht of ze dat kunnen controleren of niet, wat een extreem gevaarlijk precedent is.

Als je bijvoorbeeld heel ver wilt gaan in het extreme, creëren de Linux-kernelontwikkelaars de kernel van een besturingssysteem. Noord-Korea zou die kernel kunnen nemen, een eigen besturingssysteem kunnen bouwen en dat kunnen gebruiken als besturingssysteem van een ICBM (Intercontinental Ballistic Missile).

Dus hypothetisch zou je kunnen zeggen dat de beheerders van de Linux-kernel bijdragen aan het kernwapenprogramma van Noord-Korea. Dat zou je kunnen zeggen als je zou willen.

Dat is dus duidelijk absurd. Maar het probleem is dezelfde juridische structuur waarmee je de Tornado Cash-ontwikkelaar de schuld zou kunnen geven als ze niet betrokken waren bij het gebruik en de werking van het systeem, ze alleen de code schreven, technisch gezien op deze manier zou kunnen worden gebruikt.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN