Solana ziet er fundamenteel nog goed uit, ondanks de recente hack

In een eerder nieuwsartikel benadrukten we al dat de fundamentele metrics van Solana (SOL) er goed voor staan. De ontwikkelingen blijven positief ondanks de recente hack. Zo ontwikkelde de Total Value Locked (TVL) van Solana zich in positieve zin afgelopen juli. Dit komt door hernieuwde interesse in de Decentralised Finance (DeFi).

Total Value Locked is de totale on-chain opgesloten waarde op een netwerk en geeft weer hoeveel waarde er gestaked wordt op DeFi-protocollen. Wanneer er meer waarde vast zit in deze protocollen geeft dit een beeld van het aantal mensen dat gebruik maakt van het onderliggende crypto project. Daarnaast zorgt dit ook voor minder coins die op de markt verhandelbaar zijn. Dit is een indicatie voor meer vraag en meer vertrouwen in het netwerk en dit is op de lange termijn goed voor de prijsontwikkelingen. 

DeFi groeit op Solana

Steeds meer mensen investeerde afgelopen maanden hun Solana in verschillende DeFi-projecten. Zo is er het platform voor liquide inzet genaamd “Marinade Finance” (een DeFi project dat het meeste TVL heeft op Solana). Die steeg in juli met 39% van $245,21 miljoen op de eerste dag naar $340,99 miljoen op de laatste dag van de maand. Ook het gedecentraliseerde leenprotocol Solend steeg met 41% van $220,08 miljoen op 1 juli naar $310,74 miljoen op 31 juli. De sterke groei is opvallend gezien de problemen rondom het netwerk. Zo zagen we recent een hack die miljoenen dollars aan Solana wist te hacken van nietsvermoedende gebruikers. Ook heeft het netwerk zelf problemen, zo zagen we het netwerk al meerdere keren uitvallen. 

Ondanks het negatieve nieuws omtrent Solana was het project de afgelopen twee maanden een van de best presterende smart contract projecten. De blockchain steeg met 38% met een marketcap van $1,55 miljard op 1 juli tot $2,15 miljard op 31 juli.

Solana mogelijk ondergewadeerd

De fundamentele metrieken van Solana blijven groeien ondanks de netwerk problemen.. Als we het project vergelijken met andere projecten, zoals Cardano (ADA), valt op dat huidige waardering relatief laag is. Solana heeft namelijk meer gebruikers en meer TVL op het netwerk dan Cardano maar heeft een lagere marketcap. Dit is te verklaren door het negatieve nieuws omtrent de recente hack en de crashes van afgelopen jaar, waarbij het Solana blockchain uitviel.