KuCoin hack

Voormalig Coinbase manager gearresteerd voor handel met voorkennis

Ishan Wahi, een voormalig productmanager van de beursgenoteerde cryptocurrency-beurs Coinbase, werd gisteren gearresteerd voor handelen met voorkennis tijdens zijn tijd bij Coinbase, volgens een publicatie van het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Ishan werkte samen met zijn broer Nikhil Wahi en Sameer Ramini om “fraude samenzwering en draadfraude te plegen in verband met een regeling om handel met voorkennis in cryptocurrency-activa te plegen door vertrouwelijke Coinbase-informatie te gebruiken over welke crypto-activa volgens de planning op de beurzen van Coinbase zouden worden vermeld”, aldus het persbericht.

Dit markeert de allereerste arrestatie voor handel met voorkennis binnen het cryptocurrency-ecosysteem, en als zodanig zei de Amerikaanse procureur Damian Williams:

“De aanklachten van vandaag zijn een verdere herinnering dat Web3 geen wetvrije zone is. Vorige maand nog kondigde ik de allereerste zaak van handel met voorkennis aan waarbij NFT’s betrokken waren, en vandaag kondig ik de allereerste zaak aan over handel met voorkennis waarbij cryptocurrency-markten betrokken waren.”

Williams vervolgde:

“Onze boodschap met deze beschuldigingen is duidelijk: fraude is fraude is fraude, of het nu op de blockchain of op Wall Street plaatsvindt.”

Nikhil werd vanochtend ook gearresteerd, samen met Ishan, maar Ramini blijft op vrije voeten. Williams sloot zijn verklaring af met een gedetailleerde beschrijving van het meedogenloze streven van het ministerie van Justitie om dit af te sluiten, en verdere zaken die nog moeten komen. Hij gaf het volgende aan:

“En het zuidelijke district van New York zal meedogenloos blijven om fraudeurs voor het gerecht te brengen, waar we ze ook vinden.”

Michael Driscoll, assistent-directeur van het Federal Bureau of Investigation (FBI), legde uit dat de beklaagden onrechtmatig verkregen winsten van in totaal meer dan $1,5 miljoen genereerden door gebruik te maken van voorkennis om ten minste 25 verschillende cryptocurrencies te verhandelen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN