SEC is “power hungry” geworden als het gaat om cryptocurrencies, aldus Amerikaans congresslid

De Amerikaanse vertegenwoordiger Tom Emmer uit Minnesota heeft tijdens een recente congresvergadering aangegeven dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) “power hungry” geworden is als het gaat om het reguleren van cryptocurrencies. Hij zei het volgende:

“Het politieke regime van voorzitter [Gary] Gensler, uitgevoerd door de afdeling handhaving, werd gekenmerkt door een focus op het gebruik van handhaving om de jurisdictie van de SEC uit te breiden ten koste van [het gebruik van] publieke middelen, publieke investeringen in ons land en het vertrouwen van het publiek in onze markten.

Het lijkt voor iedereen duidelijk, behalve misschien voor degenen bij de Commissie, dat de SEC niet te goeder trouw reguleert. Hoewel veel sectoren van de industrie de afgelopen 14 maanden hebben geworsteld met de politisering van regelgeving door de SEC, is dit het duidelijkst te zien als het gaat om de digitale activa-industrie.”

Emmer gaf aan dat de SEC haar rol op het gebied van digitale activa ongrondwettelijk uitbreidt door bedrijven buiten de regelgevende macht uit te nodigen om met hen over het beleid te komen praten, alleen om de genoemde bedrijven in een hinderlaag te lokken met handhavingsmaatregelen. Hij gaf het volgende aan:

“De SEC is vastbesloten om de omvang van zijn crypto-handhavingsafdeling uit te breiden en handhaving te gebruiken om zijn jurisdictie ongrondwettelijk uit te breiden.

Onder voorzitter Gensler is de SEC een op macht beluste regelgever geworden, die de handhaving politiseert, bedrijven uitlokt om ‘binnen te komen en te praten’ met de Commissie, en hen vervolgens treft met handhavingsacties, waardoor samenwerking te goeder trouw wordt ontmoedigd.”

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!