Analist waarschuwt om deze Bitcoin stijging niet te vertrouwen

De gerenommeerde cryptocurrency-analist Crypto Capo heeft recentelijk zijn bijna 450.000 volgers op Twitter verteld dat hij nog steeds volledig uit de cryptomarkt is, omdat hij gelooft dat de prijsactie van Bitcoin (BTC) suggereert dat verkopers de controle behouden. Hij zei het volgende:

“Wat we hier voor BTC hebben, is eigenlijk een bereik. Nu is de sleutel om te weten of het accumulatie of herverdeling is.

– Het bereik is klein in vergelijking met de andere. Ophopingen zijn meestal groot.
– De financiering is overwegend positief.

Open interest bouwt zich als een gek op (posities openen) en cumulatieve volume-delta neemt veel toe, wat betekent dat de longs zeer agressief aan het kopiëren zijn. Naar mijn mening is dit duidelijk herverdeling. Longs zitten vast in dezelfde opstelling die we deze maanden hebben gezien, terwijl de indicatoren bearish zijn.”

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $22.133. De nummer een cryptocurrency van dit moment op basis van marktkapitalisatie is de afgelopen 24 uur met meer dan 7% gestegen en in de afgelopen zeven dagen met meer dan 11%. Bitcoin blijft echter bijna 68% lager dan zijn hoogste punt ooit van meer dan $69.000, die het afgelopen november bereikte.

Capo vervolgde zijn betoog met te stellen dat er “veel verborgen bearish divergenties” zichtbaar zijn vanuit een uitgezoomde weergave van de markt, wat suggereert dat de recente stijging waarschijnlijk tijdelijk zal zijn. Hij noemde de laatste prijsstijging dan ook een “zwendelpomp” en is ervan overtuigd dat Bitcoin uiteindelijk zal terugkeren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!