The Walt Disney Company kiest voor Polygon

The Walt Disney Company heeft Polygon gekozen om deel te nemen aan zijn acceleratorprogramma, wat het blockchain-bedrijf één van de zes bedrijven maakt die dit jaar zullen deelnemen aan het programma dat georganiseerd wordt door Disney.

Tijdens het programma zal Disney leiding geven aan zijn leiderschapsteam en een toegewijde mentor aanbieden. Elke deelnemer zal ook een demodag bijwonen in Walt Disney Studios in Burbank, Californië.

Ryan Watt, CEO van Polygon Studios, merkte op dat Polygon “de enige geselecteerde blockchain” was om deel te nemen aan het programma. Hij voegde eraan toe dat dit “boekdelen spreekt over het werk dat wordt gedaan [bij Polygon] en waar we als bedrijf naartoe gaan.”

Polygon is niet alleen de enige geselecteerde blockchain, maar is ook een toonaangevend blockchainproject op zich. De MATIC-token van het bedrijf is momenteel de 18e grootste cryptocurrency op de markt, met een marktkapitalisatie van $4,61 miljard.

Disney zei niet waarom het geïnteresseerd is in Polygon, maar vestigde de aandacht op de Web3-functies – impliciet zijn vermogen om cryptocurrency-transacties te integreren met webapplicaties.

Twee andere deelnemers richten zich op NFT’s

Hoewel Polygon de enige blockchain in het programma is, zijn er wel twee andere blockchain-gerelateerde bedrijven die meedoen. Flickplay, een social media-platform voor video-NFT’s, en Lockerverse, een online e-commerceplatform dat NFT-gerelateerde handelsmerken heeft gedeponeerd, zullen ook deelnemen.

Hoewel er geen aanwijzingen zijn dat deze inspanningen zullen uitgroeien tot een duurzame relatie, is Disney duidelijk geïnteresseerd in NFT’s. Het bedrijf heeft sinds 2021 verschillende NFT-lijnen uitgebracht in samenwerking met de digitale verzamelobjectenmarkt Veve. Bovendien heeft voormalig Disney-CEO Bob Iger gesuggereerd dat NFT’s “buitengewoon” potentieel hebben voor Disney dankzij het grote aantal intellectuele eigendommen.

Terwijl de bovengenoemde accelerator-deelnemers betrokken zijn bij blockchain en NFT’s, zijn de overige drie bedrijven meer in het algemeen betrokken bij “metaverse” technologieën.