Ledger-verkopen sterk gestegen na Celsius fiasco

De fabrikant van hardware-wallets, Ledger, heeft aangekondigd dat het zijn beveiligingsaanbod gaat uitbreiden als onderdeel van zijn NFT-producten en zijn Ledger Enterprise-tak. Doordat er sprake is van een groeiende trend in beveiligingsproblemen rond cryptocurrencies en digitale activa, heeft het bedrijf ervoor gekozen om Ledger Markets als een multichain NFT-distributieplatform te ontwikkelen. Dit geeft prioriteit aan veilige NFT’s en de opslag en verkoop ervan.

Het bedrijf lanceert het project in samenwerking met onder meer het Babylon DeFi-protocol, Tag Heuer, LVMH en het DeadFellaz NFT-project. Tegen het einde van de zomer kunnen gebruikers genieten van de Ledger Market Pass, waarmee ze middels een Genesis NFT toegang krijgen tot exclusieve samenwerkingen, limited edition hardware en airdrops van Art NFT’s van Ledger’s artist in residence-programma’s.

Ook werd in New York Ledger Enterprise Create aangekondigd, wat een NFT-beheerplatform is voor merken om hun web3-activiteiten op te schalen. Het doel is om end-to-end, creation-to-distributiebeveiliging te bieden voor mode- en luxemerken, liefdadigheidsinstellingen en financiële instellingen. Hierbij zal het aanbod worden geïntegreerd met Ledger Market, net als het veilige treasury-beheer, smart contractcreatie en eigendomsmogelijkheden.

De CEO van Ledger, Ian Rogers, gaf daarnaast aan dat de impact van de neergang van de markt het bedrijf heeft beïnvloed. Toen het Celsius-netwerk problemen had en het platform tijdelijk afsloot, steeg de dagelijkse verkoop van Ledger-wallets met 4,5x. Tot de dag van vandaag is dit verkoopaantal hoog gebleven. Volgens Rogers heeft dit geleid tot een kwartaalomzet dat gelijk is aan de totale jaaromzet van 2020.

De CEO voegde hieraan toe dat de verkoop sterk gecorreleerd is met de uitstroom van exchanges. Steeds meer mensen raken namelijk bewust van de risico’s en gaan veiligheid en zelfbeschikking meer waarderen. De educatie is dan ook een deel van de missie van Ledger. Het bedrijf lanceerde onlangs Ledger Quest als onderdeel van een Web3-educatief initiatief. Dit is een platform waar geleerd kan worden om tokens te verdienen met blockchain-games en NFT-beloningen voor Web3-deelnemers.

Daarnaast werd er tijdens de Ledger Op3n-conferentie op NFT.NYC op woensdag een hardware-wallet met een smartphone vergeleken. Het werd een kritiek digitaal apparaat genoemd als het gaat om veilige interactie met het digitale activa-ecosysteem.

Op het podium van de conferentie werd ook onthuld dat bijna een derde van het handelsvolume van OpenSea een Ledger-gebruiker was. Bovendien was bij 45% van de 100 beste transacties op OpenSea een Ethereum-wallet betrokken met Ledger beveiliging.

Het bedrijf heeft onlangs ook een extensie toegevoegd aan Safari waarbij gebruikers hun Nano X kunnen koppelen om transacties te bevestigen. De extensie zal gebruikers waarschuwen voor oplichting en het saldo voorafgaand aan de validatie onthullen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!