E-commerce-gigant eBay koopt NFT-marktplaats KnownOrigin

De op Nasdaq genoteerde e-commerce-gigant eBay heeft de overname aangekondigd van KnownOrigin, een Britse NFT-marktplaats met innovatieve functies. Terwijl het aankoopbedrag onbekend is, kan KnownOrigin eBay helpen zijn bereik uit te breiden als een commercieel platform waar elk item kan worden gekocht en verkocht. Zo gaf de CEO van het bedrijf, Jamie Lannone, het volgende aan:

“eBay is de eerste stop voor mensen over de hele wereld die op zoek zijn naar die perfecte, moeilijk te vinden of unieke toevoeging aan hun collectie, en met deze overname zullen we een toonaangevende site blijven aangezien onze gemeenschap steeds meer digitale verzamelobjecten.

KnownOrigin heeft een indrukwekkende, gepassioneerde en loyale groep kunstenaars en verzamelaars opgebouwd, waardoor ze een perfecte aanvulling zijn op onze gemeenschap van verkopers en kopers. We kijken ernaar uit om deze vernieuwers te verwelkomen wanneer ze lid worden van de eBay-community.”

Hoewel het niet wordt erkend als één van de meest populaire platforms om NFT’s te verhandelen, heeft KnownOrigin zijn lange levensduur in de ruimte benut en heeft het sinds de oprichting een aantal zeer belangrijke groeimijlpalen in kaart gebracht.

eBay’s reis in de NFT-markt

eBay experimenteert al lang met het digitale valuta-ecosysteem en de ernst ervan is de afgelopen jaren toegenomen. Terwijl eBay’s eerste kennismaking met de wereld van NFT’s al in mei 2021 begon, heeft het bedrijf ondersteuning geïntegreerd voor het ontvangen van cryptobetalingen voor zijn goederen en diensten.

In mei lanceerde eBay zelfs zijn eerste NFT-collectie met vier zeldzaamheidsniveaus, waarmee het zijn interesse toonde om alle dynamiek van het groeiende ecosysteem te verkennen. De overname van KnownOrigin zal een directere weg vormen waarlangs het bedrijf zijn miljoenen klanten naar de NFT-wereld zal brengen naarmate de reguliere acceptatie wordt nagestreefd. David Moore, mede-oprichter van KnownOrigin, gaf het volgende aan:

“Omdat de interesse in NFT’s blijft groeien, geloven we dat dit het perfecte moment is om samen te werken met een bedrijf met het bereik en de ervaring van eBay. Met meer dan vijfentwintig jaar bouwen aan vergelijkbare gemeenschappen van gepassioneerde individuen, zijn we enthousiast over de mogelijkheid om een ​​heel nieuw publiek mee te nemen op deze reis. Dit is het begin van een nieuw hoofdstuk in het KnownOrigin-verhaal en we konden geen beter moment kiezen om ons te concentreren op het bouwen en innoveren met het team van eBay. Deze samenwerking zal ons helpen een nieuwe golf van NFT-makers en -verzamelaars aan te trekken.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!