CZ denkt dat Bitcoin rond deze niveaus zijn bodem kan vinden

Nu dat de prijs van Bitcoin al een geruime tijd in een neerwaartse trend zit, proberen veel crypto-analisten de bodem van de grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie te voorspellen. Ook heeft de CEO van Binance, CZ, zijn mening gedeeld over de bodem van Bitcoin. Volgens CZ kan het dieptepunt worden bereikt wanneer er krantenkoppen zijn die zeggen dat Bitcoin dood is. Hij zei dat historisch gezien de mensen die in die periode kochten, de meeste winst hebben gemaakt.

Sinds november 2021 is de prijs van BTC in een dalende trend terecht gekomen. Sinds het hoogtepunt is de prijs nu bijna 70% gedaald. Factoren zoals het verhogen van de rente, een DeFi-ineenstortingen een liquiditeitscrisis hebben er voor gezorgd dat de prijs van Bitcoin nu onder de $20.000 is gedaald.

Op 20 juni vertelde CZ in een tweet uit dat zodra het sentiment rondom Bitcoin dood is, dat de investeerders van dat sentiment een beter rendement op hun investering hebben behaald. Als mensen de hoop op een bounce verliezen, dan is de kans groot dat het de daadwerkelijke bodem is. Op deze niveaus wordt er een mogelijkheid gepresenteerd voor Bitcoin. CZ tweette:

“Historisch gezien, als je elke keer dat er een “bitcoin is dood”-koppen waren, Bitcoin had gekocht, zou je het goed hebben gedaan. Logica: als ze de hoop verliezen, is de bodem bereikt.”

Er werd door de CEO van Binance echter wel gewaarschuwd voor deze strategie in de toekomst. Toen de Bitcoin-prijs boven het niveau van $65.000 handelde, dachten velen zelfs dat de Bitcoin-bubbel zou barsten. Historisch gezien waren er speculatieve bubbels in 2011, 2013, 2017 en 2021-22. Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld voor een prijs van $20.437 en is het meer dan 10% gestegen.

Binance heeft daarnaast een upgrade aangekondigd voor de BNB Smart Chain. De upgrade is gepland voor 22 juni om blokken te blijven maken en functies en bugfixes te introduceren. De exchange heeft laten weten dat stortingen en opnames tijdelijk worden opgeschort. De handel in tokens op het BNB Smart Chain (BEP20) netwerk wordt echter niet beïnvloed.