TAG Heuer lanceert smartwatch met NFT-functie

Terwijl het sentiment omtrent cryptocurrencies en non-fungible tokens (NFT’s) negatief te noemen is, heeft de Zwitserse luxe horlogemaker TAG Heuer besloten om op de NFT-trein te springen en heeft een smartwatch-functie gecreëerd waarmee gebruikers kunnen pronken met hun NFT-collecties.

Dankzij de nieuwe functie wordt de Connected Calibre E4 van TAG Heuer inderdaad meer dan een smartwatch – het verandert in een NFT-viewer voor klanten om hun digitale activaverzameling te laten zien, met geverifieerd eigendomsbewijs, volgens de aankondiging van het bedrijf op 15 juni. Het ging verder met:

“TAG Heuer presenteert een nieuwe manier om deze waardevolle en zeer verzamelbare kunstwerken in de echte wereld te brengen. Voor het eerst kunnen ze om je pols worden gedragen met een geverifieerd eigendomsbewijs. Met de TAG Heuer Connected Calibre E4 kun je NFT-kunstwerken op je horloge weergeven door je crypto-portemonnee aan te sluiten om authenticiteit te garanderen.”

Bovendien benadrukte het bedrijf dat deze stap “onderdeel is van TAG Heuer’s groeiende digitale ecosysteem van apps en wijzerplaten, gecreëerd door een team van interne ontwikkelaars en met de kenmerkende ontwerpen van het merk.”

De nieuwe functie vergemakkelijkt met name de overdracht van meerdere NFT’s naar de nieuwe Lens-wijzerplaat via een gekoppelde smartphone. De wijzerplaat kan op drie unieke manieren tegelijkertijd de tijd en door de gebruiker geselecteerde NFT-kunstwerken weergeven. Het bevat ook “een conceptueel ontwerp met een driehoek en een cirkel die uren en minuten vertegenwoordigen.”

Ten slotte kan het horloge met deze functie veilig verbinding maken met verschillende crypto-wallets zoals MetaMask of Ledger Live, en kunnen gebruikers selecteren welke NFT’s ze op hun horloge willen weergeven. De afbeeldingen kunnen worden aangepast zodat ze op het scherm passen.

Het is vermeldenswaard dat de recente stap slechts één stap is van de onderneming van het bedrijf in Web3 en de algemene integratie van blockchain-technologie en NFT’s. Eerder deze maand werd ook al bekend dat het merk besloten had om cryptocurrencies te gaan accepteren van klanten uit de Verenigde Staten.