Bitcoin ziet grootste exchange instroom sinds 2018

Zoals er gisteren werd vermeld, bestaat er een reëele kans dat de prijs van Bitcoin (BTC) onder de $20.000 kan zakken en daarmee een enorme verkoopdruk kan triggeren. Dit wordt nu ondersteund door de instroom van BTC, dat op het hoogste punt staat in drieënhalf jaar.

Het on-chain analyseplatform, CryptoQuant, heeft gegevens die laten zien dat gebruikers van 21 grote exchanges massaal hun tokens naar hun exchange-wallet hebben gestuurd op 14 juni.

BTC daalde vanochtend tot een toenmalig dieptepunt van iets meer dan $20.700 en dat zorgde voor paniek onder sommige handelaren. Dit was de tweede lokale bodem nadat de prijs van BTC een dag eerder de $20.800 raakte. Na de eerste bodem was er sprake van een bounce waarbij de prijs weer even boven de $23.000 uitkwam. Weinigen hadden echter het vertrouwen dat de verkoopronde was afgelopen.

Op het moment van schrijven is de prijs van BTC zelfs nog verder gezakt, naar een niveau net boven de $20.100. De 24-uurs instroom van valuta bereikte zelfs bijna 60.000 BTC. Volgens CryptoQuant is dit de grootste instroom dat binnen 24 uur gemeten is sinds 30 november 2018. Op die dag was er sprake van een instroom van maar liefst 83.481 BTC.

Nu dat de prijs van BTC gevaarlijk boven de niveaus van de $20.000 blijft handelen, is de vraag of de verkoopdruk blijft aanhouden. Ongeveer een maand na de instroom van 2018 bereikte BTC zijn cyclusbodem van $3.100, 84% onder zijn eerdere hoogste punt ooit van $ 20.000. Als er wordt doorgerekend met dit percentage van de vorige bear-markt, dan zal een 84% daling een bodem betekenen van $11.000.

Willy Woo, een statisticus, beweerde in een afzonderlijke analyse dat macro-marktbewegingen de bodem van Bitcoin zou kunnen dicteren. Een deel van zijn thread op Twitter luidde:

“Ik denk dat het eenvoudiger is dan dit, IMO zullen we een bodem vinden wanneer de macromarkten zich stabiliseren.”

De CEO van CryptoQuant, Ki-Young Ju, wees naar derivaten-handelaren op Binance na het analyseren van wie er tot nu verkocht heeft. Hij merkte op dat het grootste aantal slechte dagen voor tokens afkomstig waren van specifieke locaties zoals Binance en FTX. Hij schreef:

“Deze verkoopdruk kwam van Binance en FTX.”

“$BTC Exchange Inflow CDD (Coins Days Destroyed) geeft oude whale-afzettingen aan. Binance zijn Inflow CDD bereikte een jaar voor de daling.”

Hieraan werd door Ki toegevoegd dat in tegenstelling tot andere whales, er relatieve stilte is tijdens de scherpe prijsdaling. Ondertussen laten gegevens van Coinglass zien dat er sprake is van neerwaartse vooringenomenheid op FTX, vooral de afgelopen dagen.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!