Analist benoemt twee potentiële bodem targets voor Bitcoin

De op de voet gevolgde cryptocurrency-analist Josh Rager heeft recentelijk twee potentiële targets benoemt waar de Bitcoin koers heen kan dalen in de huidige bearmarkt. In zijn recentelijke analyse gaf de analist aan dat hij het 200-weekse Simple Moving Average (SMA) nauwlettend in de gaten houdt, dat volgens hem de bodem voor Bitcoin heeft gemarkeerd tijdens de bearmarkten van 2015 en 2018 en de door COVID-19 veroorzaakte ineenstorting van 2019. Hij zei het volgende in zijn korte video:

“Het eenvoudige voortschrijdend gemiddelde, deze blauwe, is echt waar veel mensen naar kijken als het gaat om het kopen van dipmogelijkheden. Historisch gezien was [de 200-weekse SMA] in feite waar Bitcoin hierboven sloot op de wekelijkse of de hogere tijdframes …

Er is een goede mogelijkheid dat we zien dat de 22.300 dollar, waar het voortschrijdend gemiddelde zich nu bevindt, een reële mogelijkheid is van een potentiële bodem.”

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers $21.800. Hoewel de prijs van de koningsmunt momenteel onder de 200-weekse SMA ligt, benadrukte de analist dat de bearish beweging een wick kan zijn die wordt opgekocht. Hij gaf het volgende aan:

“Zelfs als het eronder wickt, denk ik dat je veel mensen zult zien, zelfs met een wick, vooral grotere spelers, [zullen] daar waarschijnlijk op inkopen.”

Hoewel de 200-weekse SMA Bitcoin historisch gezien in staat heeft gesteld om de dieptepunten van de bearmarkt af te drukken, zei Rager dat BTC nog steeds lager kan zakken als je kijkt naar het percentage retrace vanaf het hoogste punt ooit. Hij zei het onderstaande:

“Als je terugkijkt op 2013 tot 2015, zag je daar een prijsdaling van 80%. De laatste all-time high [$20.000], je zag een terugval van 83%, 84% van december 2017 tot november 2018… Dus in feite historisch gezien meer dan 80% terugtrekkingen van het hoogste punt ooit tijdens marktcycli.

Het probleem daarmee is dat Bitcoin van het hoogste punt ooit van $69.000 maar tot 63% is gestegen op die vorige wick en zelfs als we naar het 200-weekse eenvoudige voortschrijdend gemiddelde gaan, is dat slechts ongeveer 67%, 68% van het hoogste punt ooit.”

Volgens Rager zal een daling van 80% van BTC’s hoogste punt ooit Bitcoin naar het prijsniveau van $14.000 brengen. Hij benadrukte tevens dat dit prijsgebied solide ondersteuning biedt voor de Bitcoin koers. Hij sloot af met:

Deze blokzone hier van ongeveer $17.000 naar $14.000, je zult merken dat dit ook het gebied is waar de prijs dat verwierp tijdens de opwaartse trend van 2019 na de bodem en vóór het Black Swan-evenement. Toen kwam het weer omhoog, had wat problemen, brak uiteindelijk boven, kwam terug naar beneden en testte het niveau opnieuw en ging weer omhoog. Dus ik denk dat als het onder de 200-weekse SMA komt, ik denk dat dat een goede plek is om te kopen.”