Crypto Nieuws

Crypto-sector positief over wetsvoorstel in de VS

Op het moment van schrijven is de marktkapitalisatie van cryptocurrencies in totaal $1,7 biljoen, welke bestaan uit ongeveer 460 exchanges en 18.140 cryptocurrencies. Elke dag wordt er voor ongeveer $90 miljard aan cryptocurrencies, voornamelijk Bitcoin en Ethereum, verhandeld.

Als gevolg hiervan haasten landen zich dan ook om de markt zo snel mogelijk te reguleren. Meestal gaan deze regels echter ten koste van de vrijheid van de gebruikers van cryptocurrency-investeerders. Het is dan ook opvallend om te zien dat de gemeenschap erg positief reageerde op het gelekte conceptwetsvoorstel vanuit de Verenigde Staten. Echter waren er wel een aantal commentatoren die niet zo positief waren.

Amerikaanse senatoren Kirsten Gillibrand en Cynthia Lummis verdedigen het wetsvoorstel dat gezien kan worden als een eerste grote stap in de richting van toezicht op de sector, die de laatste tijd is geschokt door de implosie van stablecoins en de achteruitgang van de markten. Ook brengt het wetsvoorstel de eerste tastbare tweeledige wetgeving in werking die tot doel heeft de crypto-sector te temmen door digitale activa te classificeren als goederen zoals rijst of suiker en de CFTC in staat te stellen de opkomende markt te reguleren.

Beide senatoren willen samenwerken met hun collega’s om hun respectievelijke staten te veranderen in bastions voor blockchain en digitale activa. Lummis verklaarde in een persbericht:

“Mijn thuisstaat Wyoming heeft zich tot het uiterste ingespannen om het land te leiden op het gebied van regulering van digitale activa, en ik wil dat succes naar het federale niveau brengen … Aangezien deze industrie blijft groeien, is het absoluut noodzakelijk dat het Congres wetgeving opstelt die innovatie bevordert, terwijl consumenten beschermen tegen kwaadwillenden.”


Volgens analist Jaret Seiburg zal dit wetsvoorstel echter niet worden omgezet in een wet in het Amerikaanse Congres, zei hij in een interview met Yahoo Finance. Hij ging verder met stellen dat het Congres nog niet klaar is om op te treden tegen de crypto-wetgeving.

De lobbyisten van de crypto-industrie beschouwen de wet als een startpunt voor een groter discours over hoe de sector te besturen. Ze beschouwen de thema’s van het wetsvoorstel overwegend positief en merken op dat het het gesprek bevordert, maar er zijn elementen die kunnen worden verbeterd. Gillibrand zei het volgende in een persbericht:

“De tweeledige Responsible Financial Innovation Act is een mijlpaalmaatregel die een regelgevend kader zou creëren dat innovatie bevordert, specifieke richtlijnen vaststelt, passende overheidslimieten specificeert en consumenten beschermt.”

De senatoren zijn niet de enige politici die positief zijn over de ontwikkelingen van de crypto-sector. De burgemeester van New York, Eric Adams, vraagt sinds enige tijd zijn salaris in Bitcoin en Ether. Ritchie Torres, een Amerikaanse democraat, zei daarnaast in maart dat zijn stad crypto zou moeten omarmen als het de financiële hoofdstad van de wereld wil blijven.

Begin maart ondertekende de Amerikaanse president Biden de langverwachte Executive Order on Ensuring Responsible Development of Digital Assets, een prominente erkenning van het potentieel van de sector. Perianne Boring, CEO van de Kamer van Digitale Koophandel, zei in een verklaring:

“We prijzen senator Lummis voor het kader voor een uitgebreide reeks regels die de industrie en regelgevers de broodnodige duidelijkheid en zekerheid zullen bieden.”


Bovendien legt de aanstaande wetgeving verdere criteria op op basis waarvan digitale valuta functionele stablecoins kunnen zijn en hoe ze zullen interageren met bewaarinstellingen – een kwestie die de Federal Reserve heeft onderzocht.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN