Deze nieuwe tokenstandaard op Ethereum kan een ‘game changer’ zijn voor DeFi

De komende maanden zullen erg spannend zijn voor de nummer twee cryptocurrency Ethereum (ETH). Met aankomende overgang van Proof of Work (PoW) naar Proof of Stake (PoS), zijn bijna alle ogen gericht in de cryptomarkt op het populairste smart contract-platform. Er is echter ook een ander verbetervoorstel voor het netwerk die een ‘game changer’ zou kunnen zijn voor de DeFi-markt.

Met het nieuwe verbetervoorstel, genaamd EIP-4626, zal een enkele Ethereum ERC-20-token op dezelfde manier werken als een kluis, een ruggengraatelement van het wereldwijde gedecentraliseerde financiële (DeFi) ecosysteem.

Een bepaalde Ethereum-ontwikkelaar en expert, bekend staat als @0xSassun op Twitter en de mede-oprichter van het Stack3 DAO-platform is, is naar Twitter gegaan om de voordelen van het meest ongebruikelijke voorstel voor Ethereum van de afgelopen maand te delen.

Kortom, dit voorstel introduceert een nieuwe standaard van op Ethereum gebaseerde tokens, ERC-4626. Deze tokens zullen kluizen, opbrengstdragende mechanismen voor het DeFi-segment, kunnen vervangen. Hij tweette het volgende:

“ERC-4626 zal een enorme game changer zijn en 99% van de DeFi-mensen beseffen zich niet wat dit betekent.

In het kort is ERC-4626 een Tokenized Vault Standard.”

Moderne opbrengstdragende tokens garanderen hun gebruikers periodieke beloningen die correleren met de groei van de onderliggende liquiditeitspools. Het bouwen van DeFi-projecten bovenop opbrengstdragende tokens is op dit moment echter nogal een uitdaging: om hun integriteit te waarborgen, moeten ingenieurs meerdere aanvalsbestendige “adapters” schrijven.

Als EIP-4626 wordt goedgekeurd, zouden dergelijke mechanismen op een “Lego-achtige” manier worden ontwikkeld, voegen softwareontwikkelaars eraan toe. Zoals uitgelegd door @0xSassun, zal de implementatie van ERC-4626 de interoperabiliteit van verschillende DeFi-protocollen vergroten en de complexiteit en inspanning van de ontwikkeling verminderen.

Deze update zorgt ook voor de beveiliging en controleerbaarheid van smart contracts. Dat is de reden waarom doorgewinterde Ethereum-ontwikkelaars de aankomende innovatie ondersteunen. Het wordt namelijk onderschreven door Joey Santoro van Fei Protocol (FEI), vertegenwoordigers van het Yearn.Finance (YFI) -protocol en VC-zwaargewichten Paradigm.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!