33% van de inwoners van de VAE heeft geïnvesteerd in crypto

Het is ongeveer een maand geleden dat Dubai regels had aangesteld om virtuele activa te regelen. Uit een enquête blijkt nu dat een derde van de inwoners van de Verenigd Arabische Emiraten in cryptocurrencies heeft geïnvesteerd. Ter vergelijking heeft 30% van de mensen in deze beleggingscategorie belegd. Onderzoek toont daarnaast aan dat de inwoners van VAE bereid zijn om 29% van hun beschikbare activa te beleggen in cryptocurrencies. Wereldwijd is dit percentage 20%. De enquête is gepolst door het online marktonderzoeksbureau Toluna. Onderzoekers ondervroegen 500 mensen die in de VAE woonden en 9.000 wereldwijd, terwijl de beoogde leeftijdscategorie tussen 18 en 64 jaar oud was. Ook zei 18% van de respondenten dat ze cryptocurrencies vertrouwen.

Toluna’s senior account director voor het Midden-Oosten en Afrika, Sakina Mannan, heeft het volgende losgelaten over de kwestie:

“Ondanks de relatief voorzichtige houding ten opzichte van het investeren in cryptocurrencies, laten de algemene vooruitzichten in de VAE zien dat beleggers de neiging hebben om de wereldwijde trend naar dit soort investeringen te omarmen. Volgens de studie-indicaties en de strategische zakelijke vooruitzichten in het land, is het waarschijnlijk dat we een groeiende interesse in cryptocurrencies in de VAE zullen zien.”

De VAE heeft ondertussen de afgelopen maanden verschillende mijlpalen overschreden. De regering van de VAE heeft ervoor gezorgd dat er volop wordt ingezet om een gunstig klimmaat te creëren voor cryptocurrencies, NFT’s, Metaverse en web 3.0. Dubai had in maart 2022 namelijk zijn eigen regelgeving opgesteld om virtuele valuta’s te reguleren. Ook opende het recentelijk de deuren voor grote crypto-exchanges, waaronder Binance, FTX en Bybit. Momenteel mogen deze bedrijven opereren onder een specifieke licentie in de VAE. Het lijkt er dan ook dat het land er alles aan doet om de beste infrastructuur aan leggen met betrekking tot cryptocurrencies en alles wat daarmee te maken heeft.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!