Australie

Australië maakt zich klaar voor crypto-regulatie

Australië heeft zich aangesloten bij de groep landen die van plan zijn om de cryptocurrency-sector te reguleren, nu de regering plannen heeft aangekondigd voor een aanzienlijke herziening van de hervormingen van het betalingssysteem die ook gericht zullen zijn op digitale valuta’s.

De geplande regelgeving zal zich vooral richten op cryptobelastingen, bescherming van beleggers en regulering van digitale banken en exchanges, meldt News Australia.

Volgens de minister van financiële diensten van het land, Jane Hume, wil de regering ervoor zorgen dat alle crypto-spelers in een regulerend ecosysteem handelen te midden van de toegenomen adoptie van verschillende activa. Ze vertelde:

“De overheid kan je crypto niet garanderen, net zomin als ze een schilderij of een aandeel in een bedrijf kan garanderen, en dat zou ook niet moeten. Maar we kunnen ervoor zorgen dat Australische exchanges, custodians en brokers werken binnen een regelgevend kader dat beter, veiliger en zekerder is.”


Het voornemen van Australië om crypto te reguleren kwam in 2021 naar voren nadat penningmeester Josh Frydenberg liet doorschemeren dat de staat plannen had om nieuwe wetten aan te kondigen.

In lijn met de geplande regelgeving is de regering van plan om drie cruciale documenten te onthullen die de betalingssector willen hervormen. Eén document is bedoeld om standpunten van essentiële spelers te verzamelen over het licenseren van digitale activa naast de bewaarneming.

Met name was een van de aanbevelingen van de Schatkist om crypto exchanges te dwingen de activa van Australische beleggers onshore te bewaren.

Verder zal het document ook de uitkomst onthullen van twee onderzoeken naar de crypto-sector die de taakomschrijving zullen bevatten. Het onderzoek is van de Australische mededingings- en financiële agentschappen.

Belastingdruk minimaliseren

Wat belastingen betreft, wordt verwacht dat de Board of Taxation (BoT) een uitgebreid rapport aan de regering zal aanbieden over het geschikte beleidskader voor cryptocurrencies. Interessant is dat de regering wil dat de BoT de belastingdruk minimaliseert en tegelijkertijd aanbevelingen doet voor de cryptosector.

De wetgevers van het land hebben in de voorhoede geduwd voor crypto-regulering onder leiding van senator Andrew Bragg. De regering zal naar verwachting enkele van de aanbevelingen van senator Bragg overwegen, wiens parlementaire rapport concludeerde dat de huidige regelgeving van Australië niet geschikt was voor het vereiste doel.

In het rapport wordt de Australische regering ook opgeroepen om een beleidsevaluatie uit te voeren naar de levensvatbaarheid van een digitale retailvaluta van de centrale bank (CBDC) in Australië.

Onlangs heeft Bragg de regering opgeroepen om te overwegen experts in te huren om crypto-regelgeving te maken binnen een speciale eenheid.

Naast de hervormingen werkt de Schatkist aan het ontwerpen van een cryptomarktvergunning naast lokale bewaarvereisten. De bevindingen worden naar verwachting al in mei vrijgegeven.

Naast het gebrek aan duidelijkheid over de Australische crypto-regelgeving, heeft het land een reputatie opgebouwd als een digitale valuta-vriendelijke jurisdictie die verschillende gerelateerde bedrijven huisvest.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN