Ripple behaalt enorme overwinning in SEC-rechtszaak

Ripple behaalde gisteren een grote overwinning. De Amerikaanse rechter Analisa Torres verwierp de motie van de SEC om Ripple’s fair notice-verdediging te verwerpen. Direct na de uitspraak steeg de XRP-prijs met meer dan 10%.

Ripple behaalt een zeer belangrijke overwinning

De SEC heeft afgelopen april een motie ingediend om Ripple’s fair notice-defensie te laten vallen. De eerlijke kennisgeving zou de SEC dwingen om sinds 2013 mededelingen van de financiële toezichthouder openbaar te maken. Voor de duidelijkheid leggen we hieronder uit wat de verdediging tegen eerlijke kennisgeving inhoudt.

De verdediging tegen eerlijke kennisgeving richt zich op de vraag of Ripple een eerlijke kennisgeving van de SEC heeft ontvangen over de vraag of de verkoop van XRP-tokens een onwettige verkoop van effecten (security) was. Volgens Ripple is de SEC al lang op de hoogte van de verkoopplannen en heeft Ripple nooit gestopt. Dus ze kregen nooit eerlijk bericht van de SEC dat wat ze deden illegaal was. Jaren later spande de SEC plotseling een rechtszaak aan.

De SEC wilde die verdediging blokkeren, maar de rechter heeft die nu geblokkeerd. Dit kan zeer gunstig zijn voor Ripple.

SEC wil rechtszaak uitstellen

In die zaak was de rechtbank er ook van overtuigd dat het mandaat van de SEC was om een ​​vertragingsstrategie te implementeren door de tijd, de kosten en de complexiteit van de zaak te verhogen voordat deze voor een volledige rechtszaak zou komen, dus besloot de SEC de motie in te trekken:

“De rechtbank zou Ripple’s verdediging in dit vroege stadium van de zaak niet ongeldig hebben bevonden. Dienovereenkomstig werd het verzoek van de SEC om Ripple’s fair notice bevestigende verdediging te beëindigen afgewezen.”


“De uitspraak van vandaag maakt duidelijk of de SEC Ripple eerlijk heeft geïnformeerd dat sinds 2013 de uitgifte van XRP verboden zou zijn onder de effectenwetten, wat een serieuze vraag is”, aldus de algemeen adviseur van Ripple.

XRP-prijs stijgt met 15%

Direct na het goede nieuws van de rechtszaak begon de XRP-prijs te stijgen. De Ripple-prijs steeg in een paar uur met meer dan 15%. Rond 3 uur ’s nachts werd een hoogtepunt van $ 0,84 bereikt. Sindsdien is de prijs gedaald en op het moment van schrijven is 1 XRP-token ongeveer $ 0,79 waard. Dat is nog steeds 7% hoger dan een dag geleden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!