Cryptocurrency

Crypto-vriendelijke Yoon Suk-Yeol wint Zuid-Koreaanse verkiezingen

Yoon Suk-Yeol heeft de presidentsverkiezingen in Zuid-Korea gewonnen na een nipte overwinning op zijn politieke rivaal Lee Jae-Myung. Naar verwachting zal Yoon in mei aantreden als president in zijn eerste termijn, dat vijf jaar zal duren. Yoon slaagde erin om 48,59% van de stemmen te behalen voor Lee’s 47,80%, meldde The Sydney Morning Herald donderdag. Voor de cryptocurreny-gemeenschap kan de winst van Yoon worden gezien als een overwinning, vanwege zijn standpunten over de industrie. Yoon heeft namelijk beloftes gedaan om de digitale activa-industrie te dereguleren en in te zetten op het binnenhalen van buitenlandse investeringen.

De rivaal van Yoon, Lee, had beloofd om een verbod uit 2017 op initial coin offerings (ICO’s) te herzien dat was ingesteld te midden van gevallen van binnenlandse en internationale fraude na zijn overwinning. Momenteel is het onduidelijk of Yoon zich ook zal buigen over dit specifieke onderwerp. De gekozen president heeft echter gezworen de drempel voor vermogenswinstbelasting voor crypto-transacties te verhogen, dat volgend jaar met 20% zal worden belast. Deze stap wordt gezien als een middel om jonge kiezers aan te trekken die in het land te maken hebben met hoge huizenprijzen, toenemende inkomensongelijkheid en persoonlijke schulden. De voormalige openbare aanklager heeft ook gezegd dat hij blockchain startende bedrijven met waarderingen van meer dan $1 miljard wil bevorderen door bepaalde regels te versoepelen over hoe die bedrijven moeten worden gereguleerd. Yoon zei tijdens een toespraak in januari het volgende:

“Om het onbeperkte potentieel van de virtuele activamarkt te realiseren, moeten we de regelgeving herzien die ver van de realiteit en onredelijk is.”

Regelgeving van de afgelopen jaren in Zuid-Korea

In termen van crypto-adoptie staat Zuid Korea momenteel op de 16e plaats met 1,9 miljoen mensen. Veel van degenen die crypto bezitten, doen dit via gecentraliseerde exchanges. Vorig jaar in maart werden nieuwe regelgevingen van kracht gericht op crypto-exchange, waardoor meer dan 60 marktplaatsen bezweken onder de druk om te registeren bij de Financial Intelligence Unit van het land. Hen werd verplicht om samen te werken met banken om rekeningen met echte namen te garanderen.

Op 5 maart 2020 heeft Zuid-Korea ook een wijziging in de wet op de rapportage en het gebruik van specifieke informatie over financiële transacties aangenomen. Volgens deze wet moeten aanbieders van virtuele activadiensten een geautoriseerde bankrekening registreren, een information security management system-certificaat verkrijgen en bedrijfs- en bankrekeninggegevens verstrekken aan de Korea Financial Intelligence Unit. Ook dienen er strenge Know-Your-Customer (KYC) en anti-witwas procedures worden geïmplementeerd. Als gevolg hiervan besloot een Zuid-Koreaanse exchange, OKEx, zich terug te trekken uit het land.

Ondanks de strengere regels van de afgelopen jaren in het Aziatische land zijn de nettowinsten van dergelijke bedrijven aanzienlijk, met een winst van $2,78 miljard in 2021. Een van de opmerkelijke crypto-projecten afkomstig uit het land is Terra, met zijn LUNA-token en meerdere algoritmische stablecoins, waaronder een gekoppeld aan de Zuid-Koreaanse won (KRT). De ontwikkelaar Terraform Labs, die is gevestigd in Singapore, wordt geleid door zijn Zuid-Koreaanse CEO Do Kwon, en zijn CHAI dApp drijft een veelgebruikte mobiele betalingsservice aan die vergelijkbaar is met PayPal.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN