Zuid-Koreaanse overheid brengt exchanges onder directe regelgeving

De Financial Intelligence Unit (FIU), van de Financial Services Commission, in Zuid-Korea onthult haar plannen om alle exchanges onder haar directe regelgeving te brengen. Dit volgens een artikel dat vandaag op Cointelegraph geplaatst werd.

Op 7 augustus schreef Business Korea over het besluit van de FIU om afstand te doen van de huidige manier van werken. Nu werden de exchanges indirect gereguleerd door administratieve begeleiding te bieden aan binnenlandse banken.

FIU maakt bekend dat de Zuid Koreaanse overheid een licentiesysteem zal ontwikkelen voor exchanges. Dit werd eerder al aanbevolen door de Financial Action Task Force (FATF), omdat het de transparantie van transacties zal verbeteren.

Lee Tae-Hoon, hoofd administratie en planning bij de FIU, zei tijdens een openbare hoorzitting op het hoofdkantoor van de Nationale Assemblee in Seoul het volgende:

“Als een wetswijziging op rapportage en gebruik van bepaalde financiële transactie-informatie wordt goedgekeurd, zal het mogelijk zijn om te voorkomen dat men geld kan witwassen met cryptocurrencies.”

Hij voegde toe:

“Als wetgevers het besluit goedkeuren om over te schakelen van indirecte regulering via commerciële banken naar directe regulering, zal het toezicht op de sector effectiever zijn.”

Om de wijzigingen goed te implementeren, zullen banken echte-naam-rekeningen moeten gaan uitgeven aan exchanges. Dit zou ervoor zorgen dat alle exchanges moeten voldoen aan dezelfde know-your-customer en anti-witwasnormen als traditionele financiële instellingen.

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!