Japan cryptocurrency

Mitsubishi UJF Trust gaat eigen stablecoin uitgeven

De grootste bank van Japan op het gebied van activa, Mitsubishi UFJ Trust, is van plan een eigen stablecoin uit te brengen om de financiële activiteiten te stroomlijnen. De bank heeft blockchain-technologie en de implementatie daarvan omarmd. De stablecoin van de bank zal worden opgenomen in het betalingssysteem van de bank en zal worden gekoppeld aan de Japanse Yen, volgens een rapport van AsiaNikkei. Ongeveer 1,5 miljard dollar aan activa staat onder het beheer van de bank en is dus van plan met cryptocurrencies te starten. Het Mitsubishi-token zal onmiddellijke effectentransacties bewerkstelligen waardoor de betalingsprocessen een sterke impuls krijgen. Op dit moment duurt het tot 48 uur om dergelijke operaties uit te voeren en zijn de kosten hoog. met de stablecoin hoopt Mitsubishi UFJ Trust deze kosten te elimineren en de betalingsprocessen te verbeteren.

Mitsubishi UFJ Trust is lid van een groep bestaande uit ongeveer 70 bedrijven die hun eigen cryptocurrency hebben uitgegeven. De groep heeft een gemeenschappelijke valuta op basis van de yen, genaamd “DCJPY”, uitgegeven. Naar verwachting zullen de stablecoin-initiatieven de acceptatie van blockchain-technologie in Japan verder stimuleren. De Japanse Trust Bank, Daiwa Securities en SBI hebben het gebruik van de technologie ook gepromoot. daarnaast zijn er berichten verspreid over de mogelijke lancering van yen-gewaardeerde aan goud-gekoppelde stablecoin door de Mitsui Group. Deze cryptocurrency, de ZipangCoin (ZPG) werd afgelopen februari aangekondigd en zal beschikbaar zijn voor de aankoop op grote exchanges. De Mitsui stablecoin wordt gekoppeld aan de goudprijs op de London Metal Exchange. Het ZPG-token is in waarde gelijk aan 1 gram goud, waarvan de betaling zal worden gegarandeerd door Sumitomo Mitsui Banking.

Stablecoins zullen worden gereguleerd

Naar verwachting zullen stablecoins te maken krijgen met strenge regelgeving in Japan. De lancering van het Mitsubishi-token kan worden onderworpen aan regelgevende maatregelen voordat het definitief wordt uitgegeven. Momenteel staat de lancering gepland in 2023. De Japanse overheid is nog verdeeld door negatieve opvattingen over stablecoins, ondanks de groeiende acceptatie daarvan. Sommige functionarissen vrezen dat deze klasse van digitale activa ernstige schade kan toebrengen aan het financiële ecosysteem van het land. Door AsiaNikkei werd een functionaris geciteerd:

“Japan kan de zaken niet langer onbeheerd laten met wereldwijde ontwikkelingen op het gebied van digitale valuta’s die zo snel gaan.”

De Financial Services Agency (FSA) heeft in 2020 een divisie opgericht dat het doel heeft om toezicht te houden op de regulering van digitale valuta’s. Stablecoins die worden uitgegeven door bedrijven en banken zullen blijven concurreren met de centrale bankvaluta van Japan. Volgens de gouverneur van de Centrale Bank van Japan zal de CBDC worden gelanceerd in 2026.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN