Crypto Nieuws

Ministerie van Financiën van de VS waarschuwt tegen omzeilen van sancties

Het Office of Foreign Assets Control (OFAC), onderdeel van het ministerie van Financiën van de Verenigde Staten, heeft een nieuwe regel ingesteld die aangeeft dat het kapitaalstromen kan stoppen die “misleidende of gestructureerde transacties of transacties zijn om sancties van de Verenigde Staten te omzeilen, onder meer door het gebruik van digitale valuta of activa of het gebruik van fysieke activa.”

De nieuwe maatregelen komen in de nasleep van een Bloomberg-rapport dat aangeeft dat de Biden-administratie druk uitoefent op grote Amerikaanse crypto-beurzen zoals Binance, FTX en Coinbase om gesanctioneerde Russische gebruikers te helpen identificeren. Bovendien roepen leiders in Oekraïne crypto-beurzen op om cryptocurrency die aan Russische gebruikers zijn gekoppeld, te bevriezen.

In reactie op deze mogelijke druk, zei de CEO van de crypto-beurs Kraken, Jesse Powell, dat de beurs dit niet vrijwillig zal doen, maar waarschuwde tevens dat regeringen Kraken kunnen dwingen om actie te ondernemen. Hij gaf het volgende aan:

“Ik begrijp de reden voor dit verzoek, maar ondanks mijn diepe respect voor het Oekraïense volk, kan Kraken de rekeningen van onze Russische klanten niet bevriezen zonder een wettelijke verplichting om dit te doen. Russen moeten zich ervan bewust zijn dat een dergelijke eis op handen kan zijn.

Die eis zou van uw eigen regering kunnen komen, zoals we in Canada hebben gezien, als reactie op protesten, bankruns en pogingen om het land te ontvluchten. Het kan uit buitenlandse staten komen, zoals de VS, als een wapen om de Russische bevolking tegen het beleid van haar regering op te zetten…

Onze missie bij Kraken is om individuele mensen uit het legacy financiële systeem te overbruggen en ze in de wereld van crypto te brengen, waar willekeurige lijnen op kaarten er niet meer toe doen, waar ze zich geen zorgen hoeven te maken dat ze gevangen worden in brede, willekeurige rijkdom confiscatie.

Soms is het moeilijkste aan het hebben van stroom weten wanneer je het niet moet gebruiken. Onze missie is beter gediend door te focussen op individuele behoeften boven die van welke regering of politieke factie dan ook. The People’s Money is een exit-strategie voor mensen, een wapen voor vrede, niet voor oorlog.”

Het is natuurlijk tegen de grondgedachte van Bitcoin (BTC), en cryptocurrencies in het algemeen, om fondsen van gebruikers te bevriezen, ookal worden deze fondsen voor ‘verkeerde doeleinden’ gebruikt. Het statement van Powell is dus te begrijpen, maar wat vinden jullie? Laat het ons weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN