CryptoPunks

CryptoPunk NFT verkocht voor een record bedrag

CryptoPunks zijn waarschijnlijk de nummer één non-fungible tokens (NFT’s) voor verzamelaars, aangezien de collectie het eerste kunstproject is rondom NFTs. Dit geeft hen een historische plaats in de cryptocurrency-wereld. Er zijn ook zoveel werken tegen hoge prijzen verkocht, en nu heeft een ervan een nieuw record gevestigd.

Duurste CryptoPunk NFT ooit


CryptoPunk #5822 werd verkocht voor $23,7 miljoen, de hoogste prijs ooit betaald voor een CryptoPunk. We weten dit dankzij de CryptoPunks Bot op Twitter. CryptoPunk #5822 is een van de negen buitenaardse aliens van het Larva Lab-project. Er zijn in totaal 10.000 avatars, die relatief zeldzaam zijn. Naast aliens en mensen zijn er ook personages en wezens zoals apen en zombies.

Het werd gekocht door Deepak Thapliyal, CEO van blockchain-maker Chain. Hij zei dat hij NFT’s kon kopen door zijn ether via Compound te lenen. NFT’s zijn vaak even divers in prijs als in uiterlijk. Er is momenteel geen goedkope, de goedkoopste punk die je kunt kopen kost 71 ETH (€ 184.000) op het moment van schrijven.


Niet de duurste ooit


Toch is het niet de duurste CryptoPunk die ooit is verkocht. Tenminste, het is maar hoe je het bekijkt. Afgelopen december werd CryptoPunk #9998 verkocht voor maar liefst $532 miljoen. Het is gewoon geen gewone verkoop. Het gaat bijvoorbeeld om “tijdelijke leningen” die de koper in staat stellen schulden te herfinancieren of fondsen toegankelijker te maken. Dergelijke leningen werden echter snel afbetaald en het geld werd teruggegeven aan de vorige eigenaar nog voordat de transactie was voltooid. De NFT werd dus maar voor een zeer korte tijd verkocht en daarna teruggekocht door de oorspronkelijke verkoper.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN