Rusland

Wetsvoorstel voor het reguleren van crypto in Rusland

Een nieuwe Russische wet kan potentiële cryptobeleggers verplichten een test af te leggen voordat ze digitale activa boven een bepaalde limiet mogen kopen. De opstellers hopen ook het minen van cryptocurrency te reguleren en de toegang tot goedkope energie te beperken voor degenen die munten in hun huizen minen.

Wetsvoorstel voor ‘strenge regulering’ van de crypto-industrie, strenge eisen voor beleggers

Russische wetgevers werken aan een wet om gaten in de regelgeving in de crypto-ruimte te vullen. De wetgeving kan speciale examens invoeren voor niet-gekwalificeerde beleggers die cryptocurrencies willen kopen met een totale jaarlijkse waarde van meer dan 600.000 roebel ($7.700). Een van de sponsors, de vice-voorzitter van de parlementaire veiligheids- en anticorruptiecommissie Andrey Lugovoy, vertelde het dagblad Izvestia dat de nieuwe wet gaat over “strakke regulering” van de sector.

Verwacht wordt dat het wetsvoorstel tijdens de voorjaarsbijeenkomst van het Lagerhuis van het parlement in de Doema zal worden behandeld, aldus de afgevaardigde. Voor die tijd zal het worden besproken met de betrokken ministeries, wetshandhavingsinstanties en marktspelers. Eventuele wijzigingen zullen worden goedgekeurd door een werkgroep bestaande uit leden van de Doema en vertegenwoordigers van overheidsinstellingen, waaronder de Centrale Bank van Rusland.

De monetaire autoriteit ligt in de clinch met andere regelgevers over haar harde houding tegenover cryptocurrencies. In een onlangs gepubliceerd consultatiedocument stelde de Bank van Rusland een breed verbod voor op cryptogerelateerde activiteiten zoals uitgifte, handel en mining, maar kreeg geen steun van de uitvoerende en wetgevende macht in Moskou.

Nieuwe wet om cryptomining en -handel te reguleren

Andrey Lugovoy onthulde ook dat de aankomende wet zal proberen om cryptocurrency mining te reguleren, die zich in Rusland heeft uitgebreid, vooral na het hardhandig optreden tegen de industrie in China. Naast bedrijven hebben ook gewone mensen in energierijke regio’s een extra inkomstenbron gevonden, door te profiteren van gesubsidieerde elektriciteit met crypto farms die in kelders en garages draaien.

Elektriciteitstarieven voor deze miners moeten hetzelfde zijn als die voor bedrijven, vertelde de wetgever aan de publicatie, en drong erop aan dat “garage mining” met goedkope huishoudelijke stroom moet worden gestopt. Eind december heeft de federale regering een stap in die richting gezet door de gewestelijke overheden toe te staan de elektriciteitstarieven voor woonwijken te verhogen wanneer het verbruik een bepaalde drempel overschrijdt.

De opstellers van het wetsvoorstel zijn van plan duidelijk te definiëren welke entiteiten met cryptocurrencies mogen werken. Het gaat onder meer om erkende banken, op voorwaarde dat ze een speciale vergunning krijgen, crypto-exchanges en andere uitwisselaars van digitaal geld. In het buitenland gevestigde cryptohandelsplatforms die in de Russische Federatie willen opereren, zullen worden onderworpen aan een “speciaal” registratieregime, merkte Lugovoy op zonder verder uit te weiden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN