IvanOnTech YouTube

YouTube onderzoekt of het NFT’s kan implementeren

In een open brief aan YouTube-makers, die gisteren vrijgegeven werd, heeft de CEO van het platform, Susan Wojcicki, gesuggereerd dat het bedrijf zal overwegen om veel opkomende Web3.0-tools, waaronder NFT’s, te omarmen als een middel om makers te helpen om inkomsten te genereren. Ze beschreef de huidige innovaties rond Web3.0-aandrijftools als een “bron van inspiratie om te blijven innoveren op YouTube.”

In de open brief zijn werden harde plannen of deadlines rond een van de potentiële NFT- of blockchain-gerelateerde integraties van YouTube niet genoemd, maar er wordt nu volop gespeculeerd over hoe NFT’s eruit zouden kunnen zien op het platform en hoe ze het best kunnen worden gebruikt.

Als gevolg van dit nieuws hebben sommigen gesuggereerd dat digitale artiesten hun NFT-illustraties mogelijk kunnen gaan weergeven via tools op het platform, of dat NFT’s op de een of andere manier in YouTube-gebruikersprofielen kunnen worden geïntegreerd – maar geen van deze ideeën worden ondersteund door officiële bronnen vanuit het bedrijf. In de brief schreef Wojcicki:

“Het afgelopen jaar hebben in de wereld van crypto, non-fungible tokens (NFT’s) en zelfs gedecentraliseerde autonome organisaties (DAO’s) een voorheen onvoorstelbare kans naar voren gehaald om de verbinding tussen makers en hun fans te laten groeien. We zijn altijd gericht op het uitbreiden van het YouTube-ecosysteem om videomakers te helpen profiteren van opkomende technologieën, waaronder zaken als NFT’s, terwijl we de ervaringen die videomakers en fans op YouTube hebben, blijven versterken en verbeteren.”

De stap volgt een aantal social media en content-aangrenzende platforms, zoals Twitter, Meta en Reddit, die allemaal een soort sprong hebben gemaakt (of de intentie hebben dit te doen) in de wereld van NFT’s. Vorige week hebben we de laatste stap van Meta in de cryptomarkt besproken, toen duidelijk werd dat anonieme bronnen aangaven dat het bedrijf aan het experimenteren is met non-fungible token-technologie. We zijn dan ook erg benieuwd hoe een gigant als YouTube van plan is om deze markt aan te vliegen. We houden jullie uiteraard op de hoogte.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN