Vitalik Buterin Ethereum 2.0

Vitalik Buterin dumpt $6,7 miljard aan Shiba Inu

In een aflevering van de Up Only-podcast deelde Vitalk Buterin hoe hij bijna $7 miljard aan Shiba Inu (SHIB) dumpte.

Buterin dumpte bijna $7 miljard aan SHIB-tokens

Hoe gemakkelijk is het om bijna $7 miljard aan cryptocurrency kwijt te raken die u niet wilt? Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin zei dat het misschien moeilijker is dan je zou denken.

Tijdens een bezoek aan de UpOnly-podcast besprak Buterin verschillende onderwerpen in een bijna twee uur durend interview met hosts Cobie en Ledger. Buterin’s dumping van $6,7 miljard aan SHIB-tokens werd ook besproken.

Shiba Inu is een op Ethereum gebaseerd meme-token geïnspireerd door Dogecoin. De munt is het afgelopen jaar aanzienlijk in waarde gestegen. Ergens vorig jaar stegen de Shiba Inu-coins met meer dan 40.000.000%. Hierdoor werden degenen die al vroeg in cryptocurrencies investeerden in zeer korte tijd erg rijk.

Ontwikkelaar met Buterin

Afgelopen mei schonk een anonieme ontwikkelaar 50% van de totale SHIB-tokenvoorraad aan Buterin. De donatie brengt het totaal van Buterin op ongeveer 505 biljoen Shiba Inu. Dat was toen zo’n 8 miljard dollar. De ontwikkelaars deden dit omdat ze geloofden dat het verzenden van het token naar Buterin het token effectief uit de omloop zou halen. Hierdoor zal het aanbod afnemen en de vraag toenemen.

Later die maand stuurde Buterin Shiba Inu en andere cryptocurrency-donaties die hij ontving naar verschillende goede doelen. Hij stuurde bijvoorbeeld 50 biljoen Shiba Inu-tokens, destijds $ 1,2 miljard waard, naar het India Covid Crypto Relief Fund. Buterin burnde toen ongeveer 90% van de resterende SHIB-tokens. waarom? “Ik wil die macht niet hebben”, zei Buterin in een briefje dat destijds bij een van de deals was gevoegd.

Maar hoe Buterin precies van deze tokens af kwam, is misschien net zo interessant als wie en waarom.

Buterin legde Cobie en Ledger het ingewikkelde proces uit dat hij moest doorlopen om toegang te krijgen tot SHIB-tokens en deze te verzenden, inclusief het kopen van een nieuwe laptop om de transactie te voltooien.

Buterin zei:

“Het is eng en leuk. Het enge is dat dit meer geld is dan dat ik ooit heb gehad.”

Hij zei dat het geld aanvankelijk in een koude portemonnee werd bewaard in de vorm van twee cijfers, geschreven op afzonderlijke stukjes papier. Buterin zei dat hij de twee nummers moest combineren om de privésleutel te verkrijgen.

“Een van de nummers is van mij; het andere nummer is mijn familie in Canada. Dus moest ik mijn familie in Canada bellen en zeggen dat ze me hun telefoonnummer moesten voorlezen.”

James Bond-achtig programma

Buterin zei dat hij de nummers in een computer had ingevoerd die hij van Target had gekocht. Buterin deed dit na het combineren van de twee nummers.

“Ik stuurde mijn Ethereum naar buiten door een transactie te genereren naar een computer die ik van Tarjay had gekocht en alleen voor dat doel ongeveer $300 had uitgegeven.”


Voordat hij de laptop volledig van het internet loskoppelde, zei Buterin dat hij een programma had gedownload om QR-codes te genereren. Nadat hij de etherische transactie had gegenereerd, scande hij de QR-code met zijn telefoon. Daarna kopieerde hij het naar de laptop en zette het in etherscan.io/push Tx.

Ten slotte, zei Buterin:

“Dus het is eng, en de bijbehorende programmering kan een goed plot zijn voor een James Bond-film, maar misschien ook niet.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN