Google Trends Bitcoin Halvening

Google gaat bewaring van Bitcoin mogelijk maken op digitale kaarten

Volgens een rapport van Bloomberg heeft Google eindelijk besloten om de cryptocurrency-markt te betreden. Het is namelijk bekend geworden dat de technologiegigant bewaringsmogelijkheden voor Bitcoin en cryptocurrencies gaat toevoegen aan zijn digitale kaarten. Als gevolg van dit nieuws zei Bill Ready, Google’s president van commercie, het volgende:

“Crypto is iets waar we veel aandacht aan besteden. Naarmate de vraag van gebruikers en de vraag van verkopers evolueert, evolueren wij mee.”

Volgens het rapport is Google samenwerking aangegaan met de grote Amerikaanse cryptocurrency-beurs Coinbase Inc. en cryptocurrency-betalingsprocessor BitPay om de nieuwe functionaliteit mogelijk te maken. De manager vertelde Bloomberg dat zijn team op zoek is naar extra samenwerkingsmogelijkheden, hoewel het bedrijf nog steeds geen Bitcoin accepteert voor transacties.

Dankzij de cryptocurrency-integraties van Google kunnen klanten BTC op hun digitale kaarten houden terwijl ze fiat-valuta uitgeven, iets wat niet helemaal in de visie van Bitcoin past, maar gebruikers wel in staat stelt hun Bitcoin-bezit uit te geven.

Volgens Ready zal dit initiatief mensen in staat stellen gebruik te maken van “het hele scala aan financiële diensten die er zijn”. De integratie met Bitcoin en andere cryptocurrencies lijkt een logische stap vanwege hun toename in acceptatieniveaus en hun toegankelijkheid over de hele wereld. Hij zei het volgende:

“We zijn geen bank – we zijn niet van plan een bank te zijn. Sommige pogingen uit het verleden zouden soms onbewust in die ruimtes waden. Ons doel is om verbindingen te helpen creëren. We zijn geen conflicterende partij.”

Gegevens die door het rapport worden gedeeld, beweren dat de portemonnee van Google, die is geïntegreerd met Bitcoin en andere cryptocurrencies, wereldwijd ongeveer 150 miljoen maandelijkse actieve gebruikers heeft geregistreerd. Het betalingsalternatief van Apple heeft echter een obstakel gevormd voor de ambities van Google “zelfs op apparaten met het Android-besturingssysteem”.

Daarom zal de tech-titan zijn aandacht richten op het “uitgebreider” maken van hun portemonnee, zoals Bloomberg zei. Naast de Bitcoin- en crypto-functie, stelt de portemonnee gebruikers in staat digitale tickets en luchtvaartpassen te kopen, tevens zal het een vaccinatiepaspoort voor COVID-19 toevoegen.

Het valt nog te bezien of het crypto-initiatief van Google een vergelijkbaar antwoord zal krijgen van Apple of één van zijn concurrenten. Een Bitcoin-integratie met Apple Pay en Google Pay zal de deur openen voor miljoenen mensen om toegang te krijgen tot crypto-betalingsmogelijkheden. We gaan het zeker in de gaten houden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN