AEAT belastingaanslagen

Spanje gaat optreden tegen promotie van cryptocurrencies

Spanje heeft maandag maatregelen genomen om de buitensporige promotie van cryptocurrencies te beperken, met name door influencers op social media. Tevens heeft de beurstoezichthouder opgedragen om vergunningen aan te vragen voor massale campagnes en ervoor te zorgen dat beleggers worden geïnformeerd over de gevaren die verbonden zijn aan cryptocurrencies.

Autoriteiten over de hele wereld houden de snelle expansie van cryptocurrencies en digitale activa gekoppeld aan conventionele valuta nauwlettend in de gaten, uit angst dat ze het financiële systeem in gevaar kunnen brengen als ze niet nauw worden gereguleerd.

Volgens de officiële aankondiging van de Spaanse regering moeten marketeers en bedrijven die cryptocurrencies aanbieden, de CNMV-waakhond ten minste tien dagen van tevoren op de hoogte stellen van de inhoud van campagnes die gericht zijn op meer dan 100.000 personen.

Met de implementatie van de nieuwe wetgeving, die medio februari van kracht wordt, zal de CNMV advertenties voor alle soorten cryptocurrencies nauwkeurig kunnen reguleren en waarschuwingen opnemen over de gevaren die aan dergelijke investeringen zijn verbonden.

De wetten zijn ook van toepassing op aanbieders van crypto-activadiensten wanneer zij reclame maken voor hun activiteiten, evenals op iedereen die namens hen adverteert of namens derden in de crypto-activa-industrie.

Influencers met meer dan 100.000 volgers die worden betaald om cryptocurrencies op de markt te brengen en te promoten, vallen ook in deze categorie, volgens de CNMV, die ook zei dat ze de waakhond van tevoren zouden moeten waarschuwen voor promotionele berichten om te waarschuwen voor mogelijke gevaren.

Spanje is niet het enige land die de promotie van cryptocurrencies aan banden wil leggen. Zo is eerder deze maand duidelijk geworden dat de Britse waakhond twee in-app-advertenties van Crypto.com verboden heeft. De eerste advertentie moedigde gebruikers aan om Bitcoin (BTC) te kopen met creditcards en de tweede prees aankopen van BTC aan op krediet.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN