Britse toezichthouder verbiedt twee Crypto.com advertenties

Zoals eerder besproken, is de Britse reclame toezichthouder Advertising Standards Authority (ASA) hard aan het optreden tegen misleidende cryptocurrency-advertenties. Nu is echter duidelijk geworden dat de waakhond twee advertenties in-app-advertenties van Crypto.com verboden heeft, d.w.z. dat mensen die naar een crypto-gerelateerd zoekwoord hebben gezocht, deze advertentie te zien kregen terwijl ze een andere app gebruikten. De eerste advertentie moedigde gebruikers aan om Bitcoin (BTC) te kopen met creditcards en de tweede prees aankopen van BTC aan op krediet.

De ASA deelde vijf grote zorgen over deze advertenties en deelde hetzelfde met Forisgfs UK Ltd, handelend onder de naam Crypto.com. Het belangrijkste punt rond alle vijf de zorgen was onduidelijkheid over het risico dat met de investering gepaard ging. De ASA toonde speciale bezorgdheid over hoe crypto-advertenties vaak de belangrijkste factor rond de risico’s en volatiliteit weglaten. De vijf problemen die door ASA werden geschetst, zijn onder meer:

  1. De advertenties waren bedrieglijk omdat ze verzuimden het risico van de investering over te brengen.
  2. De advertenties waren ongepast en maakten misbruik van de onervarenheid of goedgelovigheid van de consument.
  3. De Daily Mail-advertentie was bedrieglijk omdat het verzuimde de beperkingen te specificeren van het kopen van cryptocurrency met een creditcard.
  4. “Verdien tot 8,5 procent” was een misleidende bewering.
  5. De claim “verdien tot 8,5%” kon worden onderbouwd.

Crypto-advertenties zijn een groeiende zorg geworden

Dit niet de eerste keer dat de Britse waakhond zich tegen crypto-advertenties uitgesproken heeft. Eerder in 2021 heeft de ASA ook opgetreden tegen een Shiba Inu-advertentie in de Londense metro. Tevens heeft het in december 2021 de Engelse voetbalclub Arsenal FC beschuldigd voor “onverantwoordelijke” en “misleidende” promotie van zijn fantoken. Misleidende crypto-advertenties zijn echter over de hele wereld een punt van zorg geworden.

Vorig jaar zag India ook een hele reeks rechtszaken tegen crypto-advertenties die liepen tijdens het laatste IPL-crickettoernooi. Het Hooggerechtshof van Delhi had een kennisgeving aan de regering gestuurd met het verzoek om formele richtlijnen en een behoorlijke disclaimer voor deze advertenties. Later verbood de Board of Control for Cricket in India het League-team ook om een ​​nieuwe samenwerking met cryptoplatforms aan te gaan totdat er duidelijke regels zijn.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!